Henrik Dettmann ehdolle eduskuntavaaleihin RKP:n listoilta

Suomalaisen urheilun ikonisimpiin hahmoihin lukeutuva koripallovalmentaja Henrik Dettmann, 64, asettuu ehdolle kevään 2023 eduskuntavaaleissa. Helsinkiläislähtöinen, mutta Kauniaisissa asuva Dettmann on RKP:n sitoutumaton ehdokas Uudenmaan vaalipiirissä.

– Urheilu, eritoten koripallo, on ollut viimeisten vuosikymmenten aikana työkenttäni ja tapani elää arkea. Elämäni tässä vaiheessa tahdon ammentaa urheilun parista saamistani opeista ja kokemuksistani ja antaa takaisin saamastani hyvästä yhteiskunnalle ilmoittautumalla mukaan rakentamaan tulevaisuuden Suomea, kommentoi Dettmann. 

Dettmann valmensi Suomen miesten koripallomaajoukkuetta – Susijengiä – vuosina 1992-97 ja 2004-22. Susijengi ylsi Dettmannin päävalmentajavuosina viidesti EM-kisoihin ja kerran MM-kisoihin.

Dettmann on uransa aikana valmentanut myös Saksan miesten koripallomaajoukkuetta (EM-kisojen 4. sija 2001, MM-pronssi 2002) sekä useita koripallon pääsarjajoukkueita Suomessa, Saksassa, Ranskassa sekä Turkissa. Viime vuosina Dettmann on tullut tunnetuksi myös suosittuna puhujana, kirjoittajana ja yhteiskunnallisena keskustelijana.

– Suomi on yksi maailman vauraimmista ja toimivimmista yhteiskunnista. Meillä ei ole kuitenkaan varaa jäädä lepäämään laakereillemme. Keskellä perinpohjaisia ja syviä globaaleja muutoksia ja kansallisia rakenneuudistuksia on meidän pidettävä huoli panostavamme lapsiin, nuoriin ja koulutukseen, Dettmann avaa vaaliteemojaan.

Dettmannin kampanjan muita kantavia teemoja ovat suomalaisen urheilu- ja liikuntakulttuurin muutos ja suomalaisen työn ja päätöksenteon muuttaminen sujuvammaksi. 

– Muiden kehittyneiden maiden tavoin yhteiskuntamme jäsenet eivät liiku alkuunkaan riittävästi. Maksamme liikkumattomuudesta koituvaa kallista laskua tälläkin hetkellä ja osittain aivan turhaan. Suomalaisen liikuntapolitiikan on kehityttävä vastaamaan ajan vaatimuksia niin, että kaikki suomalaiset iästä ja varallisuudesta huolimatta saadaan päivittäisliikunnan piiriin.

– Varmistaaksemme hyvinvointivaltion toimivuuden ja taloudellisen kasvun meidän on myös jatkossa tarkasteltava kriittisesti kannustinloukkuja ja turhanpäiväisiä byrokraattisia esteitä esimerkiksi yrittäjyydelle, uudelleenkouluttautumiselle tai kotouttautumiselle. Tavoitteeni on ketterä ja kekseliäs huomisen Suomi, jossa jokainen kansalainen voi toteuttaa itseään osana voittavaa joukkuetta.

Uudenmaan RKP asetti uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Suomen ruotsalainen kansanpuolueen Uudenmaan piirihallitus asetti uusia ehdokkaita ehdolle tuleviin eduskuntavaaleihin 2.4.2023. Henrik Dettmann(sitoutumaton) Kauniaisista ja Mathew Mailaparampil Espoosta asetettiin ehdokkaiksi 19.12. Aikaisemmin syksyllä piirihallitus on asettanut eduskuntavaaliehdokkaaksi Eva-Lena Gästrin Espoosta.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Työllisyystavoitteet on saavutettu, mutta parempaan on pystyttävä

Työllisyysaste on ennätystasolla. Tilastokeskuksen viimeisimpien lukujen mukaan työllisyysaste on 74,7 prosentissa. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen, mutta näkee syitä huolestua työvoimapulasta.

Lue seuraava artikkeli