Henriksson: Eduskunnalle pitää antaa työrauhaa – siirretään maakuntavaalit

Ainoa järkevä tapa olisi maakuntavaalien lykkääminen kevääseen 2019 eduskuntavaalien yhteyteen. Eduskunta kaipaa työrauhaa.

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson piti vappuaattopuheensa Runebergin patsaan lakituksen yhteydessä Pietarsaaressa maanantaina. Henriksson arvosteli puheessaan hallitusta vallan keskittämisestä sote- ja maakuntauudistuksessa.

− Päiväkirurgisten leikkausten kieltäminen joiltakin aluesairaaloilta on suuri erehdys hallituksen puolelta. Täällä Pietarsaaressa olemme itse kehittäneet sairaalaamme jo yli sata vuotta. Pärjäisimme aivan mainiosti ilman tätä hallituksen ylhäältä johtamista Helsingistä, joka koskee päivystysuudistusta ja pienempiä sairaaloita. Toimiminen tällä tavalla on epäoikeudenmukaista ja lyhytnäköistä, eikä se paranna potilaan asemaa – päinvastoin, Henriksson sanoi.

Hallitus haluaa järjestää maakuntavaalit lokakuussa siitä huolimaatta, että sote- ja maakuntauudistuksen lainsäädäntö on vielä kesken. Hallituspuolueet kiirehtivät uudistusta.

− Ainoa järkevä tapa olisi maakuntavaalien lykkääminen kevääseen 2019 eduskuntavaalien yhteyteen. Eduskunta kaipaa työrauhaa. Sote- ja maakuntauudistus on aikamme suurin uudistus. Eduskunnan perusteelliselle käsittelylle pitää varata riittävästi aikaa. Meillä ei ole varaa sellaiselle uudistukselle, joka ei tuo parannuksia. Eikä meillä ole varaa kaaoksen syntymiseen maamme terveydenhuollossa, Henriksson painotti.

− Kaipaamme sellaista uudistusta, joka oikeasti antaa tasapuoliset mahdollisuudet hoitoon, ja joka helpottaa lääkärille pääsyä. Ei voi olla niin, että tämä tulee käytännössä olemaan mahdollista ainoastaan maamme suuremmissa kaupungeissa.

 

Thomas Blomqvist: Suomalaisten liikkumattomuus maksaa

Panostukset liikuntaan maksavat itsensä takaisin.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Lisäarvoa panostuksien avulla EU:n rahoituskehyksessä

Leikkaukset eri rahoituskehyksen aloilla tulee näkymään pääasiassa eri tukien maksamisen ehdollisuuksilla tai ottamalla käyttöön tukikattoja esimerkiksi maataloustuissa.

Lue seuraava artikkeli