Henriksson ehdolle EU-vaaleissa!

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle europarlamenttivaaleissa 9. kesäkuuta 2024.

– On erittäin tärkeää, että RKP:n ääni kuuluu Brysselissä ja Euroopan parlamentissa. Pitkäaikaisen europarlamentaarikkomme Nils Torvaldsin tekemää arvokasta työtä on jatkettava. Puolueen puheenjohtajana koen, että minulla on erityisen suuri vastuu tehdä kaikkeni varmistaakseni RKP:n paikan Euroopan parlamentissa. Mitään ei tule pitää itsestäänselvyytenä. Siksi olen päättänyt asettua ehdolle Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen ehdokkaana Europarlamenttivaaleissa kesäkuussa 2024!
RKP:n äänen pitää jatkossakin kuulua Brysselissä, Henriksson sanoo.

– Katson, että pitkän kokemukseni ansiosta kansanedustajana ja ministerinä minulla on paljon annettavaa. Yli kahdeksan vuotta hallituksen EU-ministerivaliokunnan jäsenenä ja yli kahdeksan vuotta EU:n oikeusministerien neuvottelupöydissä ovat antaneet minulle vankan perustan, Henriksson jatkaa.

Henriksson korostaa vahvan EU:n merkitystä aikana, jolloin turvallisuuspoliittinen tilanne on heikentynyt ja Euroopassa on sota.

– Elämme tällä hetkellä hyvin levottomia aikoja. Ukrainan sota muistuttaa meitä joka päivä vahvan EU:n tärkeydestä. Meidän on pidettävä yhtä. Yhdessä olemme vahvoja, emmekä saa pitää mitään itsestäänselvyytenä. Työ rauhan, ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeusvaltion puolesta on ehdottoman keskeistä, Henriksson sanoo.

Lopuksi Henriksson korostaa, että on tärkeää, että RKP:n joukkue onnistuu yhdessä voittamaan vaalit ja varmistamaan RKP:lle paikan Euroopan parlamentissa.

– Minulle on tärkeää, että onnistumme yhdessä voittamaan vaalit ja varmistamaan RKP:lle paikan Euroopan parlamentissa, ja sen eteen haluan tehdä kaikkeni ja kantaa vastuuni puolueen puheenjohtajana, Henriksson sanoo.

Anna-Maja Henriksson pitää lehdistötilaisuutta 18.1.2024 klo 14

Seuraa lehdistötilaisuutta tässä:

Lue edellinen artikkeli

Euroopan parlamentti haastaa komission oikeuteen löyhyydestä Unkaria kohtaan

Euroopan parlamentti näytti tänään suurella enemmistöllä hyväksytyllä päätöslauselmalla, kuinka se on saanut tarpeekseen Unkarin eurooppalaisten perusarvojen vastaisista toimista. Ukrainan avustuspaketin estäminen joulukuussa ja sitä seurannut Euroopan komission selkärangaton toiminta oli viimeinen pisara.

Lue seuraava artikkeli