Henriksson haluaa jatkaa RKP:n johdossa

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle puoluekokouksessa 29.-30.5.

– Haluan mielelläni jatkaa RKP:n luotsaamista ja jatkaa työtä kaksikielisen Suomen puolesta sekä edistää vakaata ja tulevaisuuteen suuntautuvaa politiikkaa maassamme, joka vähitellen on matkalla ulos koronakriisistä. On hienoa nähdä, että RKP:n politiikalle on maassa selkeää kysyntää. Se näkyy muun muassa kuntavaalien ehdokasasettelussa, jossa RKP:llä on nyt ehdokkaita ennätyssuuressa osassa Suomea, Henriksson sanoo.

– Haluan nähdä RKP:n kasvavan puolueena ja kuntavaaleissa meidän tulee saavuttaa yli 5 % kannatus. RKP:n on jatkossakin oltava puolue kaikille, jotka puolustavat kaksikielistä Suomea, liberaalia länsimaista demokratiaa, ihmisoikeuksia ja pohjoismaista yhteistyötä. Olemme liberaali, porvarillinen vaihtoehto, jolla on suuri sosiaalinen omatunto. Nyt meidän on jatkettava Suomen uudistamista ja panostettava yrittäjäystävälliseen ja positiiviseen yhteiskuntailmapiiriin. Äidinkielestä riippumatta RKP:n äänestäminen tulee olla kaikille suomalaisille luonnollista ja turvallista.

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokous järjestetään 29.-30. toukokuuta. RKP valitsee puheenjohtajan ja puoluejohdon joka vuosi. Henriksson on johtanut puoluetta vuodesta 2016.

Sipoon RKP: Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja vaihtuu

Johtuen Sipoon sivistysvaliokunnan puheenjohtajan Antti Skogsterin ilmoituksesta asettua ehdolle Kokoomuksen ehdokkaana kuntavaaleissa, Sipoon RKP:n paikallisosasto ja valtuustoryhmä huomauttaa, ettei Skogster enää edusta Sipoon RKP:tä.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Työperäinen maahanmuutto kaipaa uutta otetta

Tarvitsemme radikaalisti nopeampia lupaprosesseja ja kunnon muokkauksen asenteisiin työperäistä maahanmuuttoa kohtaan. Tätä painottaa Anders Adlercreutz, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Lue seuraava artikkeli