Henriksson: Hoidon ja hoivan on oltava kaikkien lähellä

RKP julkisti aluevaaliohjelmansa – Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen tavoite on tehdä vahva tulos äänimäärässä mitattuna. Tähtäimessä on yli 5 prosentin kannatus. RKP:n tavoite on olla edustettuna puolueen toiminta-alueella niin monessa hyvinvointialueessa kuin mahdollista. Tavoite on muun muassa olla suurin puolue Itä-Uudellamaalla ja Pohjanmaalla sekä toiseksi suurin Länsi- Uudellamaalla.

– Me RKP:ssä haluamme tehdä työtä paremman hoidon ja hoivan puolesta Suomessa. Turvallisuutta tarvitaan joka päivä. Hoidon on oltava lähellä sinua, missä ikinä asut ja sinun tulisi myös saada hoitoa omalla äidinkielelläsi. On kyse lähipalveluista jotka vaikuttavat jokaisen meidän arkeen – esimerkiksi, että saat nopeasti lääkäriajan kun olet kipeä, että ambulanssi tulee kun soitat hätänumeroon, että kotihoito ja muu vanhustenhoito toimivat niin, että voit tuntea turvallisuutta, että neuvolat voivat parhaalla mahdollisella tavalla tukea perheitä ja että meillä on  tarpeeksi koulukuraattoreita ja psykologeja, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

– Nyt on myös aika kehittää meidän pienten sairaaloiden toimintoja alasajon sijaan. Pienemmillä sairaaloillamme tulee olemaan keskeinen rooli uusilla hyvinvointialueilla ja niiden pitäisi tasavertaisesti pystyä tarjoamaan monipuolista terveydenhuoltoa kaikkialla maassa, Henriksson sanoo.

Henrikssonin mukaan on aivan selvää, että tarvitsemme jatkossakin myös yksityistä ja kolmatta sektoria täydentämään julkista hoitoa. Kaikkia toimijoita tarvitaan, jotta jokainen suomalainen saisi nopeasti hoitoa.

– Meidän tulisi päästä eroon hoitojonoista. Kiireettömän hoidon jonot ovat koronapandemian myötä kasvaneet. Julkisen hoidon paineen lieventämiseksi olisi viisasta käyttää myös yksityistä sektoria jonojen nopeaan lyhentämiseen. Palvelusetelillä asiakas saisi itse valita itselleen parhaan ratkaisun, Henriksson sanoo.

– Mielenterveyden häiriöt kuuluvat tämän päivän kansantauteihin Suomessa ja pahoinvointi on lisääntynyt koronapandemian myötä. Mielenterveysongelmista kärsivien on saatava apua ajoissa. Erityistä huomiota on kiinnitettävä nuoriin. Siksi tarvitsemme seitsemän päivän hoitotakuun, johon kuuluu myös mielenterveyspalvelut.

RKP haluaa myös taata pelastuspalvelujen tasavertaisen saatavuuden koko maassa.

 

RKP:n aluevaaliohjelma:
Lue ohjelma kokonaisuudessaan tästä!

Vaaliohjelman löydät myös osoitteessa www.rkp.fi

Henriksson: Saamelaisten totuus- ja sovintokomission tärkeä työ voi alkaa

Hallitus on tänään asettanut Saamelaisten totuus- ja sovintokomission. Riippumattoman ja itsenäisen komission tehtävänä on tunnistaa ja arvioida saamelaisten syrjintää ja oikeudenloukkauksia, esimerkiksi valtion sulauttamispolitiikkaa.

Lue edellinen artikkeli

Helsingin RKP: RKP hyväksyy budjetin

Torstaiaamuna esitellään Helsingin kaupungin budjetti vuodelle 2022. RKP:n pääneuvottelija, kaupunginhallituksen jäsen Marcus Rantala ja ryhmäpuheenjohtaja Björn Månsson nostavat esille positiivisia näkökohtia ensi vuoden budjetissa.

Lue seuraava artikkeli