Henriksson: Saamelaisten totuus- ja sovintokomission tärkeä työ voi alkaa

Hallitus on tänään asettanut Saamelaisten totuus- ja sovintokomission. Riippumattoman ja itsenäisen komission tehtävänä on tunnistaa ja arvioida saamelaisten syrjintää ja oikeudenloukkauksia, esimerkiksi valtion sulauttamispolitiikkaa.

– Iloitsen sitä, että olemme tänään ottaneet tämän suuren askeleen saamelaisten oikeuksien edistämisessä maassamme. RKP on jo pitkään tehnyt työtä saamelaisten oikeuksien eteen ja olen iloinen siitä, että näemme nyt tuloksia, RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo. 

– Totuuskomission tehtävä on tärkeä ei ainoastaan menneisyyden loukkausten selvittämisessä, vaan myös selvittääkseen, miten tämä kaikki vaikuttaa saamelaisiin tänä päivänä, Henriksson jatkaa.

Totuus- ja sovintokomissiossa on viisi jäsentä. Saamelaiskäräjiä edustaa väitöskirjatutkija, oikeustieteiden kandidaatti Heikki J. Hyvärinen ja filosofian maisteri Miina Seurujärvi. Kolttien kyläkokousta edustaa Irja Jefremoff. Arkkipiispa emeritus, teologian tohtori Kari Mäkinen ja työelämäprofessori, oikeustieteen tohtori Hannele Pokka edustavat valtiota. 

Vastaavaa työtä tehdään myös Norjassa ja Ruotsissa eri muodoissa. 

Lue lisää: https://vnk.fi/-/saamelaisten-totuus-ja-sovintokomissio-aloittaa-tyonsa-suomessa?languageId=fi_FI

RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella

Uudenmaan Kokoomus ja RKP Uusimaa ovat solmineet vaaliliiton Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella aluevaaleissa 23.1.2022. Kyseessä on niin sanottu tekninen vaaliliitto, jossa RKP asettaa ehdolle 10 ehdokasta. Täysi lista on 86 ehdokasta.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Hoidon ja hoivan on oltava kaikkien lähellä

RKP julkisti aluevaaliohjelmansa - Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen tavoite on tehdä vahva tulos äänimäärässä mitattuna. Tähtäimessä on yli 5 prosentin kannatus. RKP:n tavoite on olla edustettuna puolueen toiminta-alueella niin monessa hyvinvointialueessa kuin mahdollista. Tavoite on muun muassa olla suurin puolue Itä-Uudellamaalla ja Pohjanmaalla sekä toiseksi suurin Länsi- Uudellamaalla.

Lue seuraava artikkeli