Henriksson huolissaan epävarmuudesta maailmanmarkkinoilla

Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on pettynyt ja huolissaan Donald Trumpin valinnasta Yhdysvaltojen presidentiksi.

– Valheet ja sovinismi päihittivät järjen ja tasa-arvon. Niin USA:ssa kuin Euroopassakin viime vuosina kuuluneet ääripopulistiset äänet saivat nyt uuden kuristusotteen maailmasta. Ihmiset ovat vastaanottavaisia erittäin pinnallisille argumenteille. Se on huolestuttava trendi, sanoo Henriksson.

Trump päihitti yllättäen vastaehdokkaansa Hillary Clintonin. Trumpin puolue republikaanit sai lisäksi sekä senaatin että edustajainhuoneen enemmistön.

– Trump on epävarma valinta niin maailmantaloudelle kuin kansainvälisille suhteillekin. Meidän eurooppalaisten on huomioitava, että Yhdysvallat ei enää jatkossa tulee olemaan kansainväliselle yhteisölle ennakoitava yhteistyökumppani. Näemme jo nyt, että maailmanmarkkinat ovat kärsineet uudesta epävarmuuden aallosta, jolla voi olla negatiivisia vaikutuksia myös Suomelle.

– Siitä asti kun sain mahdollisuuden seurata kolmatta väittelyä Las Vegasissa luulin Clintonin voittavan. Jaan Clintonin kannattajien nyt tunteman huolen ja pettymyksen. Nyt kaikkien vastuuntuntoisten poliitikkojen Senaatissa ja Edustajainhuoneessa on varmistettava, että Yhdysvaltojen kipeästi tarvitsemat uudistukset eivät jää populismin jalkoihin.

Kaikkein heikoimmassa asemassa olevien tilannetta on parannettava

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi jätti tänään vastalauseen eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyssä hallituksen esityksestä lapsilisän alennukseen.

Lue edellinen artikkeli

Kuntien saatava hoitaa sosiaalihuolto

Sosiaalihuolto ja ennaltaehkäisevä hoitotyö vaativat paikallista tuntemusta ja niiden on oltava ihmisläheisiä.

Lue seuraava artikkeli