Kaikkein heikoimmassa asemassa olevien tilannetta on parannettava

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi jätti tänään vastalauseen eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyssä hallituksen esityksestä lapsilisän alennukseen.

– Lapsilisän tasasuuruinen alennus koskettaa eniten niitä perheitä, joilla on kaikkein vaikeinta. Siksi meidän tulee vahvistaa heidän sosiaaliturvaansa. Yksinhuoltajaperheet ovat kaikkein haavoittuvaisin ryhmä yhteiskunnassamme ja lapsilisän leikkaus heikentää entisestään heidän talouttaan, sanoo Rehn-Kivi.

Hallitus leikkaa 11,7 miljoonaa euroa lapsilisästä ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä ehdottaa omassa vaihtoehtobudjetissaan vastaavaa korotusta lapsilisän yksinhuoltajakorotukseen. Tämä tarkoittaa, että yksinhuoltajakorotusta korotettaisiin 48,55 eurosta 54,75 euroon kuukaudessa.

– Olemme tietoisia talouden haasteista ja että säästöjä on tehtävä. Panostuksia on kuitenkin tehtävä siellä missä niitä eniten tarvitaan.

Jäsenmaiden on kannettava vastuunsa taistelussa rahanpesua vastaan

Euroopan parlamentin niin kutsuttu Panama papers -valiokunta sai tänään komissionääri Věra Jouroválta päivityksen siitä, miten komission rahanpesun vastainen työ edistyy.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson huolissaan epävarmuudesta maailmanmarkkinoilla

Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on pettynyt ja huolissaan Donald Trumpin valinnasta Yhdysvaltojen presidentiksi.

Lue seuraava artikkeli