Henriksson jatkaa RKP:n johdossa

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson valittiin RKP:n puoluekokouksessa 2021 jatkokaudelle puolueen puheenjohtajana. Henriksson on johtanut puoluetta vuodesta 2016.

– Olen nöyrän kiitollinen luottamuksesta saada jatkaa Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen johdossa. Yhdessä me kasvamme ja yhdessä voitamme kuntavaalit. Olen ylpeä saadessani olla Suomen ainoan liberaalin porvarillisen puolueen, RKP:n, joukkuekapteeni. Meidän arvomaailmamme, jossa kaikilla ihmisillä on samat oikeudet, näkyy konkreettisissa teoissa, ei vain juhlapuheissa, Henriksson sanoo.  

– RKP menee kuntavaaleihin ennätyslistalla, ja meillä on ehdokkaita suuremmassa osassa kuntia kuin koskaan aikaisemmin – myös monessa uudessa kunnassa. Ääni RKP:lle on ääni turvalliselle arjelle, hyvinvoiville asukkaille, hyville arvoille, järkevälle veropolitiikalle ja kaksikieliselle Suomelle, Henriksson sanoo. 

Puoluekokous valitsi jatkokaudelle myös varapuheenjohtajat Sandra Bergqvistin, Silja Borgarsdóttir Sandelinin ja Henrik Wickströmin.

– Kun poliittinen turbulenssi vaalien alla kasvaa, ja puolueet nostavat keskusteluun mitä merkillisempiä aloitteita, tuntuu turvalliselta ja hyvältä saada edustaa RKP:tä. Meidän arvomme säilyvät, huolimatta siitä, mitkä tuulet puhaltavat. Me emme flirttaile populismin kanssa, vaan uskallamme seistä näkemystemme takana, Bergqvist sanoo.

– Uudet kaupungin- ja kunnanvaltuustot valitaan kahden viikon kuluttua. Silloin suomalaiset valitsevat sen, mitä kunnat priorisoivat. Ääni RKP:lle on ääni korkealuokkaiselle koulutukselle, kunnianhimoisemmalle ilmastopolitiikalle, panostuksille työllisyyteen ja yrittäjyyteen, hyvälle hoivalle ja hoidolle ja hyvälle kieli-ilmapiirille. Me teemme työtä sen puolesta, että kaikilla ihmisillä on oikeus luoda oma tulevaisuutensa, sanoo Borgarsdóttir Sandelin.

– Tuntuu hyvältä saada jatkaa työtä ja nyt fokus on kuntavaaleissa. On ollut hienoa nähdä, että RKP:llä on ollut tässä hallituksessa tärkeä rooli työllisyyteen ja yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä, puhumattakaan koulutuskysymyksistä, jotka ovat aina olleet RKP:lle tärkeitä, Wickström sanoo. 

Blomqvist: Työllisyys ja elinvoima alkavat kunnista

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa, että työllisyydellä ja elinvoimalla on suuri merkitys kuntavaaleissa.

Lue edellinen artikkeli

Eva Biaudet jatkaa RKP:n puoluevaltuuston puheenjohtajana

Suomen ruotsalainen kansanpuolue valitsi puoluekokouksessaan 30.5 uuden puoluevaltuuston.

Lue seuraava artikkeli