Henriksson jatkaa RKP:n puheenjohtajana

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson valittiin uudelleen puolueen puheenjohtajaksi Tampereella pidetyssä puoluekokouksessa. Henriksson on toiminut RKP:n puheenjohtajana vuodesta 2016.

– Olen hyvin kiitollinen ja onnellinen, että saan jatkaa puolueen puheenjohtajana. Viime vuosina olemme onnistuneet kehittämään toimintaamme ja kasvamaan perinteisten toiminta-alueidemme ulkopuolella. Se, että meillä oli viime eduskuntavaaleissa ehdokkaita kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä, on historiallista. Tämän mahdollisti vahva tiimityö ja nyt jatkamme kasvamista.

– Politiikka ja yhteiskunnan rakentaminen ei ole pikajuoksua, vaan maraton. On tärkeää, että me RKP:läiset olemme näkyviä ja aktiivisia kentällä. Meidän on kuunneltava ihmisiä ja keskusteltava heidän kanssaan kaduilla ja toreilla. Kasvokkain tapahtuvien kohtaamisten kautta tavoitamme sekä ydinäänestäjämme että heidät, jotka etsivät liberaalia, avointa ja suvaitsevaa puoluetta, Henriksson sanoo.

Puoluekokous valitsi uudelleen myös kolme nykyistä varapuheenjohtajaa Sandra Bergqvistin, Henrik Wickströmin ja Silja Borgarsdóttir Sandelinin.

– RKP on liberaali ja porvarillinen puolue, joka tulee aina tekemään työtä vakaan ja modernin Suomen puolesta, joka turvaa yksilön vapauden ja kaikkien yhdenvertaisuuden. Mahdollisuus tehdä työtä RKP:n ja arvojemme puolesta tuntuu nyt tärkeämmältä kuin koskaan, ja siksi olen sekä onnellinen että kiitollinen, että saan jatkaa työtä RKP:n varapuheenjohtajana, Bergqvist sanoo. 

– RKP on vastuullisessa asemassa. Varapuheenjohtajana haluan vahvistaa sisäistä vuoropuhelua. Olemme keskellä hallitusneuvotteluja ja tilanne aiheuttaa keskustelua puolueen sisällä. RKP varapuheenjohtajana näen tärkeänä RKP:n tiimin vahvistamisen. Nyt RKP:tä tarvitaan enemmän kuin koskaan, Wickström sanoo. 

– Haluan, että RKP on johtava puolue terveydenhuollon kysymyksissä. Terveydenhuoltoasiat ovat meille tärkeitä ja tunnemme terveydenhuoltoalan haasteet. Nämä asiat ovat lähellä kansalaisia ja haluan, että vahvistamme edelleen profiiliamme näissä asioissa, Wickström sanoo.

– Olen kiitollinen siitä, että saan jatkaa varapuheenjohtajana. Näen suurta lisäarvoa siinä, että panostamme puolueen sisäiseen vuoropuheluun ja pyrimme ymmärtämään toisiamme, eri alueidemme tarpeita ja eri ihmisten arkea. Yhdessä olemme aina vahvempia, sanoo Borgarsdóttir Sandelin.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin linjapuhe puoluekokouksessa 10.6.2023

PIDETTY PUHE PITÄÄ. ALLA OLEVA TEKSTI ON KÄÄNNÖS PÄÄOSIN RUOTSIKSI PIDETYSTÄ PUHEESTA. Hyvä puoluekokous, rakkaat RKP:läiset, hyvät naiset ja herrat,

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Nyt luomme edellytykset sille, että Suomi voi uudistua.

Hallitusmuodostaja Petteri Orpo ilmoitti torstaina 15. kesäkuuta, että neuvottelutulokseen on päästy. Seitsemän viikkoa kestäneisiin hallitusneuvotteluihin osallistuivat Kokoomuksen lisäksi Perussuomalaiset, Suomen ruotsalainen kansanpuolue ja Kristillisdemokraatit.

Lue seuraava artikkeli