Henriksson: Kantatie 68 ja Lagmansgårdenin uudisrakennus saavat tukea lisätalousarviossa

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen niihin panostuksiin, jotka hallituksen lisätalousarvio tuo Pohjanmaalle. Elvytystoimenpiteiden joukossa on Kolpin rautatiesillan uusiminen, neljännen eritasoliittymän rakentaminen valtatie 8 ja kantatie 68 risteykseen Edsevössä ja valtuutus aloittaa uuden Lagmansgårdenin koulukodin rakentaminen.

– Kantatie 68:n parannus ja yhteys satamaan on Pietarsaaren alueen tärkeimpiä tiehankkeita. Pietarsaaren satamatietä on parannettu myös aikaisemmin ja viimeksi valmistui nk. Snellmaninristeys. Nyt voimme ottaa jälleen uuden askeleen. Olen iloinen, että nämä kaksi kauan suunnitteilla ollutta projektia vihdoin toteutuvat. Tämä on erityisen tärkeää alueen elinkeinotoiminnalle, sanoo Henriksson. 

Aikaisemman parannuksen yhteydessä osa tarpeellisista parannuksista jäi tekemättä kantatie 68 ja valtatie 8 risteyksessä. Ehdotettu ramppi mahdollistaa nyt sen, että raskaan liikenteen ei tarvitse ylittää kantatietä, mikä olennaisesti parantaa liikenneturvallisuutta kyseisellä vilkkaalla tiellä. 

Lagmansgården turvaa ruotsinkielisen koulukotitoiminnan

– Maamme ainoan myös ruotsiksi toimivan koulukodin, Lagmansgårdenin, rakennussuunnitelma saa nyt 10 miljoonan euron rahoituksen. Tämä päätös turvaa ruotsinkielisen koulukotitoiminnan pitkäksi aikaa Suomessa. Lagmansgårdenin toiminta on aikaisemmin ollut uhattuna useaan otteeseen. Nyt pääsemme maaliin myös näiltä osin ja uusi rakennus Pirilössä valmistuu noin kahden vuoden kuluttua. 

– Olen myös iloinen, että olemme saaneet puoli miljoonaa euroa suunnittelurahaa GigaVaasalle. Alueella on valtava potentiaali toimia moottorina tulevaisuuden akkuinvestoinneille Suomessa. Siksi on tärkeää turvata suunnittelu ja kytkeä alue sujuvasti olemassa olevaan infrastruktuuriin, sanoo Henriksson. 

– Kaikki nämä projektit ovat sellaisia, jotka lisäävät työllisyyttä ja edistävät hyvinvointia maassamme, sanoo Henriksson. 

Henriksson: Lapset, nuoret ja yrittäjyys neljännen lisätalousarvion keskiössä

Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia päätöksiä. Hallituksen neljäs lisätalousarvio, yhteensä 5,5 miljardia euroa, on historiallinen paketti, jonka tarkoituksena on vahvistaa uskoa maamme tulevaisuuteen ja vähitellen alkaa jälleenrakentaa koronaepidemian aiheuttamia vahinkoja, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. Panostamme määrätietoisesti infrahankkeisiin, jotka sekä kasvattavat kilpailukykyä ja työllisyyttä että edistävät ilmaston kannalta hyviä tulevaisuuden ratkaisuja. Panostamme selkeästi lapsiin ja nuoriin, jotta voimme pienentää epidemian negatiivisia vaikutuksia.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Oman aikansa lisätalousarvio

Hallitus päätti tänään neljännestä lisätalousarviosta. Ministeri Thomas Blomqvistin mukaan lisätalousarvio antaa tulevaisuudenuskoa ja on samalla askel oikeaan suuntaan kun Suomea viedään taloudellisesti ulos koronakriisistä.

Lue seuraava artikkeli