Henriksson keskusteli Natosta ruotsalaisen puolueenjohtajakollegansa Annie Lööfin (kesk.) kanssa

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson keskusteli tänään puhelimitse kollegansa, Ruotsin keskustan puheenjohtaja Annie Lööfin kanssa.

– Päivitimme toisiamme maittemme tämänhetkisestä turvallisuuspoliittisesta keskustelusta sekä Suomessa että Ruotsissa. Kerroin ystävälleni Annielle mitä Suomessa tapahtuu, että selonteko ajankohtaisesta turvallisuuspoliittisesta tilanteesta annetaan eduskunnalle lähiaikoina ja, että suomalaiset puolueet käyvät parhaillaan syviä sisäisiä keskusteluja, Henriksson kertoo.

Ruotsin keskusta ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue kannattavat molemmat Nato-jäsenyyttä.

– Sekä Annie että minä toivomme, että Suomi ja Ruotsi etenisivät asiassa rinnakkain ja pitäisivät suunnilleen samaa aikataulua mahdollisen Nato-jäsenhakemuksen suhteen, Henriksson sanoo ja huomauttaa, että molempien maiden on tietysti tehtävä omat päätöksensä. Suomen osalta näen selvästi, että päätös tehdään kevään aikana, Henriksson sanoo.

Ruotsin keskusta on Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen sisarpuolue. Myös Ruotsin liberaalit on RKP:n sisarpuolue.

Granroth: Nato-jäsenyyden aika on nyt

Suomen ruotsalasella kansanpuolueella on puolueohjelmassaan “Inhimillinen ja menestyksekäs Suomi” tavoitteena Nato-jäsenyys vuoden 2025 mennessä. Helsingin RKP:n piirin puheenjohtaja Simon Granroth jakaa ajatuksiaan aiheen ympärillä.

Lue edellinen artikkeli

Henrik Antfolk RKP Pohjanmaan uusi puheenjohtaja

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Pohjanmaalla on piirikokouksessaan 9. huhtikuuta Lapväärtissä valinnut uuden puheenjohtajan. Henrik Antfolk, Kristiinankaupunki, valittiin piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajiksi valittiin Carola Bengs Lattunen, Maalahti ja Mikael Lindvall, Uusikaarlepyy.

Lue seuraava artikkeli