Puolustuspolitiikkamme perustana on oltava uskottava kansallinen puolustus.

Yleinen asepalvelus on Suomen puolustuksen kulmakiviä. Koulutuksen taso täytyy turvata ja myös riittävä materiaalinen suorituskyky tulee taata. Meidän pitää luoda, kehittää ja ylläpitää nykyaikainen puolustus, joka voi vastata ajankohtaisiin haasteisiin ja uhkakuviin.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Norrback: Ukrainan tulee olla osa läntistä yhteisöä

Kansanedustaja Anders Norrback (SFP) piti tänään Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron ajankohtaiskeskustelussa Ukrainan tilanteesta. Tänä lauantaina tulee kuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä, kun Venäjä aloitti armottoman hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan.

Anders Adlercreutz Washingtonissa: Tukemme Ukrainalle ei saa horjua

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz puhui maanantaina 22. tammikuuta Wilson Center –ajatushautomon tilaisuudessa Washingtonissa, jossa käsiteltiin mm. Suomen tavoitteita tulevina vuosina sekä EU:ssa että globaalilla tasolla. Adlercreutz painotti etenkin Ukrainan sodan vaikutuksia ja tuen jatkamisen tärkeyttä.

Biaudet: EU:n tulee vahvistaa nopean toiminnan kykyään

Kansanedustaja Eva Biaudet piti tänään ryhmäpuheenvuoron eduskunnan lähetekeskustelussa valtioneuvoston selonteosta sotilasosaston asettamisesta korkeaan valmiuteen osana Ranskan, Belgian ja Suomen muodostaman EU:n taisteluosaston valmiusvuoroa 1.1.–30.6.2024. Biaudet korosti erityisesti kansainvälisen yhteistyön ja vastuun merkitystä.

Adlercreutz: Nato vie Suomen uuteen aikaan

Suomi on nyt virallisesti Pohjois-Atlantin puolustusliitto Naton täysjäsen. Ulkoministeri Haavisto talletti liittymisasiakirjat tänään Brysselissä ennen Naton ulkoministerikokouksen alkua. ”Tämä on historiallinen päivä Suomelle ja Natolle”, iloitsee eduskunnan puolustusvaliokunnassa Ruotsalaista eduskuntaryhmää edustanut kansanedustaja Anders Adlercreutz.

Blomqvist: Eduskunnassa laaja yhteisymmärrys Nato-jäsenyydestä

Eduskunta on tänään (1.3.) hyväksynyt hallituksen esityksen Suomen Nato-jäsenyydestä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on tyytyväinen, että eduskunta on antanut selkeän viestin asiassa ja että Suomi on nyt saattanut tämän osan liittymisprosessista päätökseen.