Henriksson: Kotitalousvähennystä on korotettava

Kotitalousvähennyksen korotus tukee suoraan työllisyyttä ja sen lisäksi se edesauttaa harmaan talouden torjumista. Tiedämme, että kansalliset toimenpiteet työllisyysasteen nostamiseksi 72 %:een eivät ole riittäviä.

Nykyisen työllisyystilanteen parantamiseksi tarvitsemme laajan valikoiman toimenpiteitä, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

– Kansataloutemme parantamiseksi tarvitsemme uusia työpaikkoja ja enemmän ihmisiä työelämään. Kotitalousvähennyksen korottaminen johtaisi uusien yrityksen syntymiseen. Tällä on suuri merkitys, koska suuri osa uusista työpaikoista syntyy juuri pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

Kotitalousvähennyksen korotus tukisi eritysesti naisten työllistymistä. Kotitalousvähennys on hyvä esimerkki vähennysmuodosta, joka luo verotuloja. Kotitalousvähennyksen korottaminen on osa RKP:n toimenpideohjelmaa työllisyyden parantamiseksi. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa enintään 2 400 euroa per henkilö.

Ulkopoliittisen tutkimuksen kritisointi tuntuu uudelleensuomettumiselta

Suomen ulkopoliittista tutkimusta kohtaan esitetty kritiikki tuntuu tunkkaiselta tuulahdukselta 1970-luvulta. Osa keskustelijoista yrittää ilmeisesti hiljentää tai ainakin ohjata Venäjää analysoivaa riippumatonta tutkimusta.

Lue edellinen artikkeli

Oacceptabelt att utvisa offer för människohandel

Idag publicerade människohandelsrapportören en mellanrapport kring Migrationsverkets behandling av uppehållstillstånd för offer för människohandel.

Lue seuraava artikkeli