Oacceptabelt att utvisa offer för människohandel

Idag publicerade människohandelsrapportören en mellanrapport kring Migrationsverkets behandling av uppehållstillstånd för offer för människohandel.

Enligt rapporten fick majoriteten av de nigerianska sexhandelsoffer som ansökte om uppehållstillstånd i Finland i fjol avslag. Ordförande för SFP:s integrationspolitiska utskott Ida Schauman är förfärad över resultaten.

– Migrationsverkets tolkningar sätter otroligt sårbara kvinnor i en ännu värre situation. Det är oacceptabelt att en rättsstat som Finland försummar de människorättsförpliktelser vi har lovat upprätthålla och försvara. Jag är mycket oroad över utvecklingen på Migri, säger Ida Schauman.

Schauman ser Migrationsverkets tolkningar i det här och också andra fall som ett resultat av regeringens politik. Hon kräver att inrikesminister Paula Risikko (Saml.) genast vidtar åtgärder för att ändra på Migrationsverkets arbetssätt. Schauman tycker även att Samlingspartiets och Centerns hantering av invandringspolitiken har varit fegt.

– Samlingspartiet och Centern kan inte skylla förändringarna i invandringspolitiken på Sannfinländarna. Om de verkligen står för mänskliga rättigheter så måste de visa det i konkreta förändringar. Just nu far människor illa för att de inte har tillräckligt med politiskt mod att stå upp mot främlingsfientlighet och populism.

Henriksson: Kotitalousvähennystä on korotettava

Kotitalousvähennyksen korotus tukee suoraan työllisyyttä ja sen lisäksi se edesauttaa harmaan talouden torjumista. Tiedämme, että kansalliset toimenpiteet työllisyysasteen nostamiseksi 72 %:een eivät ole riittäviä.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds vastaa LULUCF:stä

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP) on tänään valittu ns. LULUCF -lakiehdotuksen vastuulliseksi neuvottelijaksi liberaalin ALDE-ryhmän osalta.

Lue seuraava artikkeli