Henriksson och Jungner-Nordgren: Elämä ilman väkivaltaa

Meillä ei ole varaa odottaa enää. Elämä ilman väkivaltaa on vähintä mitä voidaan vaatia Suomen ja maailman naisille

Tänään 25 marraskuuta huomioidaan YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista työtä.  Vuosi 2017 oli #meetoo-liikkeen vuosi jolloin tuli selväksi että naisiin kohdistuva väkivalta ja ahdistelu koskee naisia riippumatta iästä, yhteiskuntaryhmästä tai maasta. Myös Suomessa sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa on iso ongelma yhteiskunnassa.

– On erittäin tärkeää että uhreille tarjotaan turvaa, tukea rikosilmoituksen tekemiseen ja apua käsittelemään tapahtunutta. On erittäin tärkeää että avun saamiseen on matala kynnys. Siksi RKP esittää että kahdeksan uutta turvakotia perustetaan, mikä antaa 56 uutta turvakotipaikkaa. Myös ihmiskaupan uhrit on saatava erityistä apua,Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja ja  kansanedustaja Anna-Maja Henriksson  sanoo .

Suomi on sitoutunut Istanbul-sopimukseen joka edellyttää maita tarjoamaan riittävästi turvapaikkoja. Myös RKP:n naisjärjestön puheenjohtaja Anna Jungner-Nordgren pitää näitä toimenpiteitä välttämättöminä ja askeleena oikeaan suuntaan.

– Viimeisten 15 vuoden aikana on yhteensä 288 naista joutunut perheväkivallan uhreiksi. Meillä ei ole varaa odottaa enää. Elämä ilman väkivaltaa on vähintä mitä voidaan vaatia Suomen ja maailman naisille Jungner-Nordgren lopettaa.

Alexander Lång valittu EU-parlamentaarikko Nils Torvaldsin erityisavustajaksi


Alexander Lång, 27, aloittaa työt erityisavustajana europarlamentaarikko Nils Torvaldsin (RKP/ALDE) avustajakokoonpanossa tammikuussa 2019.

Lue edellinen artikkeli

Kaarle Hurtig eduskuntavaaleihin RKP:n ehdokkaana


Vallilalainen yrittäjä ja toimittaja Kaarle Hurtig asettuu ehdokkaaksi RKP:n listoilla eduskuntavaaleissa.

Lue seuraava artikkeli