Kaarle Hurtig eduskuntavaaleihin RKP:n ehdokkaana

Vallilalainen yrittäjä ja toimittaja Kaarle Hurtig asettuu ehdokkaaksi RKP:n listoilla eduskuntavaaleissa.

– Päätös politiikkaan lähtemisestä kumpusi sekä innostuksesta että turhautumisesta. Innostuksesta siihen, että meillä on täysin ennennäkemättömällä tavalla keinoja ja resursseja radikaalisti ihmislähtöisemmän yhteiskunnan rakentamiseksi. Turhautumisesta siihen, että ongelmien ratkaisemiseen ja uusien ideoiden etsimiseen tarkoitettu poliittinen järjestelmä on ajautunut syyllisten osoittelemisen, riitelyn ja erilaisten etujärjestöjen ja puolueiden välisen kilpailun näyttämöksi, Hurtig taustoittaa päätöstään.

– Jo pelkästään ilmastonmuutos pakottaa meidät uudenlaiseen yhteistyöhön ja kauaskantoisiin poliittisiin keskusteluihin. Nykyisessä poliittisessa kulttuurissamme ei tällaisia keskusteluja käydä. Pystymme parempaan, Hurtig sanoo.

Kaarle haluaa tuoda kansalliseen politiikkaan konkreettisia ideoita ja ehdotuksia mm. työ- ja liike-elämän sujuvoittamiseksi, sosiaaliturvan inhimillistämiseksi sekä demokratian tuomiseksi internetin aikakaudelle.

Kaarle Hurtig on Vallilassa yksinasuva 36-vuotias eronnut kahden lapsen isä, kaupunkipyöräilijä, lihateollisuutta vastustava sekasyöjä, amatöörivalokuvaaja sekä pötköttelyn äänekäs puolestapuhuja.

Työkseen hän on itsensä työllistävä yrittäjä, hallitusammattilainen ja Suomen suurimpien yritysten johtoryhmien kanssa työskentelevä strategi sekä toimittaja. Toimittajana Hurtig on tehnyt Yle TV2:lle Kaarlen Maailma -keskusteluohjelmaa, sekä radio-ohjelmia Radio Helsingille ja Bassolle. Lisäksi Hurtigin omakustannepodcasteja on kuunneltu yli 180 000 kertaa.

Henriksson och Jungner-Nordgren: Elämä ilman väkivaltaa

Meillä ei ole varaa odottaa enää. Elämä ilman väkivaltaa on vähintä mitä voidaan vaatia Suomen ja maailman naisille

Lue edellinen artikkeli

Keskinen: Seuraavan hallituksen täytyy sitoutua edistämään tasa-arvoa

Helsingin RKP on tänään asettanut Lotta Keskisen ehdolle kevään 2019 eduskuntavaaleihin. Lotta Keskinen on RKP:n naisjärjestön Svenska Kvinnoförbundet’in varapuheenjohtaja ja RKP:n puoluevaltuuston jäsen.

Lue seuraava artikkeli