Henriksson peräänkuuluttaa työryhmää uudistamaan perhevapaita

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan olisi aika asettaa kaikkien puolueiden edustajista koostuva parlamentaarinen työryhmä uudistamaan perhevapaita.

Useimmat puolueet ovat nyt todenneet, että Suomen on uudistettava järjestelmäänsä. Tavoitteena on joustavoittaa perheiden arkea ja parantaa naisten asemaa työmarkkinoilla.

– Olen iloinen, että monet nyt ovat ymmärtäneet sen, mitä RKP on sanonut jo pitkään, että järjestelmää on kehitettävä. Sen sijaan, että istumme paneelista toiseen kertomassa toisillemme korulauseita, meidän tulisi nyt edetä asiassa, Henriksson sanoo.

– Olisi myös paikallaan yhdistää uudistustyöhön päivähoitomaksujen päivitys. RKP on puhunut neljän tunnin maksuttomasta varhaiskasvatuksesta kaikille kolme vuotta täyttäneille lapsille.

Kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat keskustelivat perhevapaiden uudistustarpeesta Aamulehden ja YLEn yhteisessä kuntavaalikeskustelussa eilen Tampereella.

Strandilta kirjallinen kysymys maksuhäiriömerkinnöistä

Kansanedustaja Joakim Strand on esittänyt kirjallisen kysymyksen hallitukselle maksuhäiriömerkintöjen lyhentämisestä ja luotonantajien sitouttamisesta valtakunnalliseen luottotietojen kyselyjärjestelmään.

Lue edellinen artikkeli

Pakkokäännytykset Afganistaniin peruttava!

Tietojen mukaan Suomi on pakkopalauttamassa ensi yönä turvapaikanhakijoita Kabuliin, huolimatta siitä, että Afganistan ei YK:n maatietojen mukaan ole turvallinen maa.

Lue seuraava artikkeli