Pakkokäännytykset Afganistaniin peruttava!

Tietojen mukaan Suomi on pakkopalauttamassa ensi yönä turvapaikanhakijoita Kabuliin, huolimatta siitä, että Afganistan ei YK:n maatietojen mukaan ole turvallinen maa.

Esimerkiksi Saksassa viisi osavaltiota on jo pysäyttänyt palautukset Afganistaniin turvallisuustilanteen heikennyttyä. RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet vaatii pakkopalatutusten perumista.

– Hyvinvointivaltiomme perustana on, että vahvemmat huolehtivat heikommista, ja että kaikki ovat samanarvoisia. RKP:lle tämä pätee myös maamme rajojen ulkopuolella. Turvan antaminen sitä tarvitseville on inhimillinen velvollisuus, eikä se perustu mielipiteelle tai valinnalle. Siksi vaadin näiden pakkopalautusten peruuttamista välittömästi, Biaudet sanoo.

Henriksson peräänkuuluttaa työryhmää uudistamaan perhevapaita

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan olisi aika asettaa kaikkien puolueiden edustajista koostuva parlamentaarinen työryhmä uudistamaan perhevapaita.

Lue edellinen artikkeli

Valinnanvapausmalli uusiksi

Hallituksen on otettava aikalisä ja valmistella valinnanvapausmalli uudelleen, painotti puoluejohtaja Anna-Maja Henriksson (RKP) eduskunnan välikysymyskeskustelussa tiistaina.

Lue seuraava artikkeli