Henriksson: Perintövero tulisi poistaa pitkällä aikavälillä

Suomen olisi järkevä seurata pitkällä aikavälillä Ruotsin ja Norjan esimerkkiä poistamalla perintövero.

RKP:n puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin mukaan perintövero tulisi korvata luovutusvoittoverolla, joka maksetaan, jos perintö myydään eteenpäin.

 

– Tiedämme, että tavalliset kansalaiset voivat joutua ongelmiin perintöveron takia. Oikeudenmukaisempi tapa olisi verotta vasta siinä vaiheessa, kun perintö myydään.

 

Ruotsi poisti perintöveron vuonna 2004 ja Norja vuonna 2014. RKP on ehdottanut ensimmäisenä askeleena, että vero poistetaan perheyritysten sukupolvenvaihdosten osalta. Tämä vahvistaa pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuutta investoida ja tarjota työpaikkoja.

 

– Pitkällä aikavälillä olisi kuitenkin perusteltua luopua verosta kokonaan ja korvata se luovutusvoittoverolla. On tutkittu, että tällaisella uudistuksilla ei ole merkittäviä tulonjakovaikutuksia (PTT, 2014). Ajankohtainen kansalaisaloite osoittaa, että moni tavallinen kansalainen kannattaa muutosta, sanoo Henriksson.

 

Eduskunta keskustelee torstaina kansalaisaloitteesta missä noin 57 000 allekirjoittajaa esittää perintö- ja lahjaveron poistamista.

Ulla Achrén tähtää eduskuntaan

Ulla Achrén, Turun kaupunginvaltuuston jäsen, Åbo Akademin hallintojohtaja, asettuu ehdolle RKP:n listalla eduskuntavaaleissa 2019.

Lue edellinen artikkeli

Kari Harju ställer sig till förfogande för SFP i riksdagsvalet

Kari Harju, fullmäktigeledamot i Kronoby och ekonomichef för Kronoby kyrkliga samfällighet, ställer sig till förfogande för Svenska folkpartiet i riksdagsvalet 2019.

Lue seuraava artikkeli