Henriksson: Sote-uudistus tulee valmistella kaikkien puolueiden yhteistyönä

Uudistuksen joka ei riko sitä mikä toimii, vaan korjaa asiat jotka eivät toimi

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson katsoo, että sosiaali- ja terveysuudistus tulee valmistella parlamentaarisesti eli kaikkien puolueiden yhteistyönä.

− RKP:n mielestä on erittäin valitettavaa, että Suomen historian suurinta uudistusta yritetään viedä läpi pienimmällä mahdollisella enemmistöllä. Ainoa kestävä tapa olisi nyt valmistella sote-uudistus parlamentaarisella pohjalla maaliin. Suomalaiset odottavat ja ansaitsevat sosiaali- ja terveysuudistuksen, joka tekee hoidosta ja hoivasta parempaa molemmilla kansalliskielillä, ei huonomman. Uudistuksen joka ei riko sitä mikä toimii, vaan korjaa asiat jotka eivät toimi, sanoo Anna-Maja Henriksson.

Henriksson kehottaa jälleen kerran hallitusta notifioimaan valinnanvapauslakiesityksensä EU-komissiolle.

− RKP:n mielestä esitys on notifioitava, jotta taataan oikeusvarmuus ja jotta veronmaksajien rahoilla ei pelata uhkapeliä. Nyt kun sote-uudistuksen aikataulut siirtyvät on vielä vähemmän syitä olla notifiomatta.

Anna-Maja Henriksson piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheen tänään eduskunnassa keskustelussa, jossa käsiteltiin pääministerin ilmoitusta maakunta- sekä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen voimaantulon siirtymisestä alkamaan 1.1.2021.

Nylund: Hallitukselta jää paljon rakenteellisia ongelmia ratkaisematta

Suomalaiset yritykset tarvitsevat parhaimpia työntekijöitä menestyäkseen. Suomi tarvitseekin lisää osaajia. Tarveharkinnan poistaminen mahdollistaa työntekijöiden palkkaaminen aloille, joilla nyt vallitsee osaavan työvoiman pula.

Lue edellinen artikkeli

SFP i Helsingfors frågar: Brukarrum för narkomaner eller inte?

SFP i Helsingfors välkomnar en utredning av hur ett pilotprojekt med injiceringsrum kunde genomföras.

Lue seuraava artikkeli