Henriksson Strasbourgissa: Terapiatakuu nuorille koko EU:ssa

Europarlamentaarikko Anna-Maja Henriksson (RKP) ehdottaa terapiatakuuta nuorille koko EU:ssa. Hän korosti mielenterveyteen panostamisen tarvetta puheessaan Euroopan parlamentin istunnossa Strasbourgissa torstaina 10.10.

– Hyvinvoiva väestö on koko EU:n etu, mutta monille todellisuus on toinen. Lähes puolet eurooppalaisista ovat kokeneet mielenterveysongelmia. Jos jalkasi murtuu, vammasi on selvä ja saat heti apua, mutta mielenterveysongelmien kanssa tilanne on toinen, ja hoitoon on vaikea päästä. Nyt tarvitaan matalan kynnyksen vastaanottoja kaikille, Henriksson sanoo.

Henriksson toi puheessaan esille, että hyvinvointi vaikuttaa myös kilpailukykyymme – parempi terveys tuo lisää tuottavuutta. Syrjäytyneen nuoren on arvioitu maksavan yhteiskunnalle noin miljoona euroa, henkilökohtaisesta kärsimyksestä puhumattakaan.

– Olen erityisen huolissani lapsistamme ja nuoristamme. He kohtaavat korkeita vaatimuksia ja kovan ilmapiirin sosiaalisessa mediassa kiusaamisen ja häirinnän myötä. Näihin tarvitaan nollatoleranssi sekä verkossa että sen ulkopuolella, Henriksson jatkaa.

Henriksson ehdottaa nyt tavoitetta terapiatakuusta nuorille koko EU:ssa.

–Suomessa hallitus on nyt esittänyt terapiatakuuta nuorille. Miksi emme asettaisi EU:n yhteisen tavoitteen lasten ja nuorten nopeasta pääsystä terapiaan koko EU:ssa!

Borgarsdóttir Sandelin: Arkkitehtuuri- ja designmuseo etenee

– Hienoa, että Arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelu nyt etenee. Helsingin kaupungin ja valtion yhteinen sitoutuminen mahdollistaa erittäin kiinnostavan hakkeen etenemisen. Tämä vahvistaa Helsingin ja Suomen kansainvälistä imagoa. Uusi museo tulee tarjoamaan modernin ympäristön suomalaiselle muotoilulle ja arkkitehtuurille sekä kansainväliselle vuoropuhelulle. Olen varma, että uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo tule olemaan maamerkki, josta jokainen helsinkiläinen ja suomalainen voi olla ylpeä, sanoo RKP:n varapuheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Borgarsdóttir Sandelin.

Lue edellinen artikkeli

Marcus Rantala on RKP:n pormestariehdokas Helsingissä

Helsingin RKP on tänään piirihallituksen kokouksen yhteydessä nimennyt kaupunginhallituksen jäsenen Marcus Rantalan pormestariehdokkaakseen huhtikuussa 2025 pidettäviin kunnallisvaaleihin.

Lue seuraava artikkeli