Henriksson Suomelle tärkeiden EU-valiokuntien jäseneksi

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Euroopan parlamentin jäsen ja entinen puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson valittiin Euroopan parlamentin sisämarkkina – ja kuluttajavaliokunnan (IMCO) varsinaiseksi jäseneksi. Lisäksi Henriksson on saanut varajäsenyyden tärkeässä kansalaisvapauksien sekä oikeus – ja sisäasioiden valiokunnassa (LIBE) ja kehitysvaliokunnassa. (DEVE).

– Olen todella tyytyväinen valiokuntapaikkoihin. Ennen vaaleja RKP:ssä korostettiin tärkeys saada Euroopan talouden pyörät pyörimään ja vahvistaa sisämarkkinoitamme. Nyt saan työskennellä konkreettisesti yrityksiimme ja kuluttajiimme vaikuttavien asioiden parissa. Näitä ovat muun muassa Suomen ja EU:n kilpailukykyyn suoraan vaikuttavat kysymykset, oikeudenmukaiset säännöt ja pk-yrityksiimme kohdistuvan byrokratian vähentäminen. Kyse on myös sellaisten markkinoiden luomisesta, joita isojen maiden suuret valtiontuet eivät vääristä, Henriksson sanoo.

– Maan entisenä oikeusministerinä iloitsen myös siitä, että saan työskennellä kysymysten parissa, jotka liittyvät perusoikeuksiimme, maahanmuuttoasioihin ja siihen, miten EU voi tukea Suomea enemmän esimerkiksi ulkoraja-asioissa Venäjää vastaan.

– Myös kehitysvaliokunnan paikka on hyvin mielenkiintoinen. Monet tytöt ja naiset maailmassa eivät edelleenkään saa käydä koulua tai opiskella. Naisten ja tyttöjen oikeus itsenäiseen elämään ja oikeus päättää omasta ruumiistaan ovat asioita, jotka on pidettävä asialistalla köyhille maille annettavan avun osalta. Tässä EU:lla on tärkeä rooli, Henriksson sanoo. EU:n tulee olla johtava maailmanlaajuinen toimija kehitysyhteistyössä, joka korostaa voimakkaasti tasa-arvoa kehityspolitiikassa.

Ensi viikolla valiokunnat järjestäytyvät Brysselissä. Valiokunnan varajäsenyys Euroopan parlamentissa oikeuttaa aina läsnäoloon valiokunnan kokouksissa, toisin kuin Suomen eduskunnassa.

Christoffer Ingo aloitti kansanedustajana

Vaasan vaalipiiristä kotoisin oleva Christoffer Ingo aloitti kansanedustajana tiistaina 16. heinäkuuta. Ingo on saanut myös valiokuntapaikkansa ja hän tulee istumaan eduskunnassa hallintovaliokunnassa ja ympäristövaliokunnassa.

Lue edellinen artikkeli

Eva Biaudet haluaa jatkaa RKP:n puoluevaltuuston puheenjohtajana

Kansanedustaja Eva Biaudet asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Puoluevaltuustossa on 50 jäsentä. Jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi, ja puolet valitaan vuosittain.

Lue seuraava artikkeli