Henriksson talousarvioehdotuksesta: Nyt on elvyttämisen aika

Hallitus pääsi eilen keskiviikkona sopuun vuoden 2021 talousarvioehdotuksesta pitkien ja osittain vaikeiden neuvottelujen jälkeen. Talousarvio, jonka summa on 64,2 miljardia euroa, heijastaa sitä poikkeuksellista tilannetta jossa nyt olemme koronakriisin ansiosta Suomessa. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen.

– Hallitus ottaa kokonaisvastuun Suomesta ja luo tulevaisuudenuskoa. Olemme tehneet keskeisiä päätöksiä maamme uudistamiseksi jotka auttavat meitä koronakriisin yli. Tässä suhdannetilanteessa tarvitaan elvytystä, jotta talouden rattaat saadaan taas pyörimään. Suomi elää viennistä ja tarvitsemme investointeja, Henriksson sanoo.

Odotetusti hallituksen ehdotus saa kritiikkiä opposition suunnalta.

– Opposition retoriikka on odotettua. Kukaan ei kuitenkaan voi kieltää sitä tosiasiaa, että elämme keskellä globaalia pandemiaa, jolla on huomattava vaikutus koko maailman talouteen. Mikäli emme olisi tehneet päätöksiä lisävaroista muun muassa kunnille, koulutukselle ja sairaanhoitopiireille sekä monesta työllisyystoimesta, meillä olisi ollut entistä suurempi vaje tulevaisuudessa, Henriksson huomauttaa.

– Olen erityisen iloinen siitä, että pystyimme tekemään päätöksiä työllisyystoimenpiteistä, joiden myötä saamme 31 000-36 000 uutta työllistä, sekä työllisyystavoitteen nostamisesta 80 000:een. Koronakriisistä huolimatta olemme pystyneet tekemään päätöksiä työmarkkinoiden rakenteellisista uudistuksista, jotta useampi ihminen saataisiin töihin. Tämä on äärimmäisen tärkeää kriisistä selviytymisen kannalta, Henriksson sanoo.

Talousarvioehdotus on luettavissa kokonaisuudessaan Valtioneuvoston sivuilla https://vnk.fi/-/vuoden-2021-talousarvioesitys-rakentaa-tieta-ulos-koronakriisista

 

Rehn-Kivi: TV-ohjelmien on oltava tasavertaisesti ja esteettömästi saatavilla kaikille

Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu sähköisen viestinnän palveluista annetun lain muuttamisesta. Ehdotuksessa esitetään muun muassa parannuksia tv-ohjelmien tekstitykseen suomeksi ja ruotsiksi niin, että ne ovat riittävän selkeitä ja ymmärrettäviä kuluttajalle. Tarkoituksena on edistää erityisesti kuulovammaisten saavutettavuutta. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) pitää ehdotusta tervetulleena.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Valko-Venäjän demokraattinen oppositio ansaitsee vuoden Sakharov-palkinnon

Liberaali Renew Europe - ryhmä nimeää torstaina yhdessä Euroopan parlamentin kahden suurimman puolueen kanssa Valko-Venäjän demokraattisen opposition vuoden Sakharov-palkinnon saajaksi. – Yhteinen nimitys antaa vahvan signaalin siitä, että EU seisoo yksimielisesti Valko-Venäjän kansan takana, sanoo europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/Renew).

Lue seuraava artikkeli