Torvalds: Valko-Venäjän demokraattinen oppositio ansaitsee vuoden Sakharov-palkinnon

Liberaali Renew Europe – ryhmä nimeää torstaina yhdessä Euroopan parlamentin kahden suurimman puolueen kanssa Valko-Venäjän demokraattisen opposition vuoden Sakharov-palkinnon saajaksi.
– Yhteinen nimitys antaa vahvan signaalin siitä, että EU seisoo yksimielisesti Valko-Venäjän kansan takana, sanoo europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/Renew).

Euroopan parlamentti on vuodesta 1988 lähtien myöntänyt ajatusvapauden Sakharov-palkinnon, joka on nimetty Venäjän kansalaisoikeuskanslerin Andrej Sakharovin mukaan, henkilöille tai ryhmille, jotka ovat toteuttaneet merkittäviä toimia ihmisoikeuksien tukemiseksi.

Torstaina Renew Europe ilmoittaa, että ryhmä yhdessä Euroopan parlamentin EPP – ja S & D-ryhmien kanssa nimittää Valko-Venäjän demokraattisen opposition vuoden palkinnon saajaksi.

– Olemme keskustelleet tästä nimityksestä Renew Europe -ryhmässä 9. elokuuta järjestetyistä presidentinvaaleista lähtien. Yhteinen nimitys antaa nyt vahvan signaalin siitä, että EU tukee valkovenäläisiä ja uusien presidentinvaalien järjestämistä, Nils Torvalds sanoo.

Renew Europe, EPP ja S & D kirjoittavat nimityksessään, että Valko-Venäjän demokraattista oppositiota edustaa uusi koordinaationeuvosto, joka perustettiin rohkeiden naisten Svjatlana Tsichanouskajan, Svetlana Aleksijevitjin, Maria Kolesnikovan, Olga Kovalkovan ja Veranika Tsapkkalan aloitteesta.

Maan demokraattisen opposition merkittävinä edustajina pidetään myös Sergei Tichanovskia, Aliaksandr Bialiatskia, Siarhei Dyleuskia, Stsiapan Putsilaa, Paval Sieviaryniecia ja Mikola Statkevichiä.

Sakharov-palkinto jaetaan 10. joulukuuta YK:n ihmisoikeusjulistuksen allekirjoituspäivänä.

Henriksson talousarvioehdotuksesta: Nyt on elvyttämisen aika

Hallitus pääsi eilen keskiviikkona sopuun vuoden 2021 talousarvioehdotuksesta pitkien ja osittain vaikeiden neuvottelujen jälkeen. Talousarvio, jonka summa on 64,2 miljardia euroa, heijastaa sitä poikkeuksellista tilannetta jossa nyt olemme koronakriisin ansiosta Suomessa. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen.

Lue edellinen artikkeli

Helsingin RKP ei hyväksy sote-uudistuksen rahoitussuunnitelmaa nykymuodossaan

Laajan sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen suunnitelmat etenevät, ja ehdotus on tällä hetkellä lausuntokierroksella kaupungeissa ja kunnissa.

Lue seuraava artikkeli