Henriksson Vaasan keskussairaalasta: Teimme kaikkemme emmekä anna periksi

Anna-Maja Henriksson

RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on pettynyt siihen, että eduskunta tänään päätti pienimmällä mahdollisella marginaalilla (äänet 92-91) hylätä Vaasan keskussairaalan laajaa päivystystä puoltavan kansalaisaloitteen.

– Tämä osoittaa selvästi Keskustan ja Kokoomuksen kannan kielellisten oikeuksien turvaamiseen. Asia ei ole heille tärkeä. Tämä on erittäin valitettavaa, Anna-Maja Henriksson sanoo.

– RKP on koko vaalikauden ajan tehnyt töitä Vaasan laajan ympärivuorokautisen päivystyksen puolesta. Olemme tehneet kaikkemme, vaikka olemmekin olleet vastatuulessa. Positiivista on kuitenkin se, että eduskunta päätti RKP:n kovan työn ansiosta hyväksyä ponnen, joka velvoittaa seuraavan hallituksen ottamaan asia uudelleen käsittelyyn.

Henrikssonin mielestä päivystyskysymyksen eteenpäin vieminen on nyt seuraavan hallituksen käsissä.

– RKP olisi mieluummin ratkaissut asian jo tänään, mutta asiaan tulee nyt pieni viive. Vaasan keskussairaalalle myönnettävä laaja ympärivuorokautinen päivystys on nyt seuraavan hallituksen käsissä.

– Yksi asia on täysin selvä; emme tule antamaan periksi. RKP tulee tekemään hartiavoimin töitä sen eteen, että seuraava hallitus ratkaisee asian ja antaa Vaasan sairaalalle laajan päivystyksen.

Henriksson painottaa, että RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivellä on ollut ratkaiseva rooli siihen, että kansalaisaloite Vaasan keskussairaalasta tuli uudelleen käsittelyyn eduskunnan täysistunnossa tämän viikon aikana.

– Ilman Veronican mahtavaa työtä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, kansalaisaloite ei olisi tullut käsitellyksi eduskunnan täysistunnossa. Veronica on koko ajan tehnyt töitä Vaasan keskussairaalan puolesta valiokunnassa.

Rehn-Kivi: Eduskunnalla olisi ollut mahdollisuus pelastaa Vaasan keskussairaala

Kansalaisaloite laajan ympärivuorokautisen päivystyksen antamisesta Vaasan keskussairaalalle on ollut eduskunnassa keskustelun aiheena koko viikon. Asia otettiin esille tiistaina sosiaali- ja terveysvaliokunnassa kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven aloitteesta.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist äänestystuloksesta: Se oli hilkulla

Hävisimme täpärästi (91-92) äänestyksessä Vaasan keskussairaalan laajasta ympärivuorokautisesta päivystyksestä. Harmittaa, mutta tämän voi kuitenkin myös nähdä askeleena eteenpäin.

Lue seuraava artikkeli