Blomqvist äänestystuloksesta: Se oli hilkulla

Hävisimme täpärästi (91-92) äänestyksessä Vaasan keskussairaalan laajasta ympärivuorokautisesta päivystyksestä. Harmittaa, mutta tämän voi kuitenkin myös nähdä askeleena eteenpäin.

Näin kommentoi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Thomas Blomqvist perjantain dramaattista äänestystä eduskunnassa.

– Vaikka esityksemme kansalaisaloitteen hyväksymisestä kärsi täpärän tappion, eduskunta kuitenkin hyväksyi sosiaali- ja terveysvaliokunnan ponsilauseen, joka velvoittaa seuraavan hallituksen tarkastelemaan Vaasan keskussairaalan asemaa laajan päivystyksen sairaalana sanoo Blomqvist.

RKP jatkaa työtä tämän asian loppuun viemiseksi.

– Meidän on muistettava, että vielä viime viikolla näytti siltä, ettei eduskunta käsittelisi kansalaisaloitetta ollenkaan. Ilman Veronica Rehn-Kiven aloitteellisuutta ja panosta sosiaali- ja terveysvaliokunnassa tästä asiasta ei olisi äänestetty tänään täysistunnossa.

– Se oli hilkulla, mutta työmme jatkuu ja ensi kaudella hoidamme homman kotiin, Blomqvist sanoo.

Henriksson Vaasan keskussairaalasta: Teimme kaikkemme emmekä anna periksi

RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on pettynyt siihen, että eduskunta tänään päätti pienimmällä mahdollisella marginaalilla (äänet 92-91) hylätä Vaasan keskussairaalan laajaa päivystystä puoltavan kansalaisaloitteen.

Lue edellinen artikkeli

Nylander: Oikeus opinto-ohjaukseen vuodeksi yhdeksännen luokan jälkeen

Nuoren ihmisen syrjäytyminen on tragedia nuorelle itselleen ja miljoonaluokan kustannus yhteiskunnalle. Jokainen syrjäytynyt nuori on yksi liikaa. Lähtökohtana pitää olla, että kukaan ei jätetä ulkopuolelle.

Lue seuraava artikkeli