Henriksson: Yksilön on tunnettava olevansa turvassa myös tulevaisuuden digitaalisessa demokratiassa

Trollitehtaat, populismi ja desinformaatio luovat uhkakuvia modernille, osallistavalle demokratialle.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson näkee kuitenkin valoa tunnelissa teknologiatapahtuma Slushin alla. Tapahtumassa ympäri maailman saapuneet startup-yritykset esittelevät uutta teknologiaa potentiaalisille investoijille.

– Osallistava demokratia on murroksessa, ja meidän päättäjien on voitava varmistua siitä, että ihmiset luottavat demokraattiseen järjestelmäämme. Meidän on myös ehkäistävä uhkia muun muassa pidettävä niin kansallinen kuin eurooppalainenkin lainsäädäntö sellaisella tasolla, joka antaa mahdollisuuksia torjua digitaalisia vaikuttamisyrityksiä demokraattisiin vaaleihin, Henriksson sanoo.

Kun uudet palvelut saavat tuulta alleen ja korvaavat olemassa olevia rakenteita, kuluttajien on voitava luottaa siihen, että heillä on lainsäädäntö puolellaan. Henriksson mainitsee jakamistalouden palvelut Uberin ja Airbnbn esimerkkeinä siitä, kuinka monikansalliset yhtiöt ovat päässeet kansallisille markkinoille ja joutuneet sopeutumaan vallitseviin pelisääntöihin.

– Tämä koskee myös osallistavaa demokratiaa. Jos perusoikeudet ja arvot huomioidaan uutta teknologiaa kehitettäessä, voimme vastata uusiin haasteisiin, ja luoda lisäarvoa niin yksilöille kuin demokratiallekin.

Henriksson avaa ajatushautomo Agendan Slushin yhteydessä perjantaina 22 marraskuuta klo 15 järjestämän seminaarin ”Who do you punish when a robot breaks the law?”.

Adlercreutz: Perussuomalaisten varjobudjetti ei ole mikään todellinen varjobudjetti

-Perussuomalaisten varjobudjetti ei ole varjobudjetti. Se on poliittinen toivepaperi maailmasta, jota ei ole olemassa. Se on vastuutonta toimintaa isoimmalta oppositiopuolueelta.

Lue edellinen artikkeli

Pohjanmaan RKP:n poliittiset painopisteet

Pohjanmaan Rkp on julkaissut 2019-2020 poliittiset painopisteensä.

Lue seuraava artikkeli