Historiallinen päivä: RKP perustaa yhdistyksen Tukholmaan

RKP:n perinteinen joulutapahtuma Tukholmassa järjestettiin keskiviikkoiltana. Tilaisuudessa RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kertoi, että RKP on juuri perustanut uuden yhdistyksen: Tukholman RKP:n.

– Tänään teemme historiaa perustamalla RKP:n paikallisyhdistyksen Tukholmaan! Monet suomalaiset ja suomenruotsalaiset muuttavat Ruotsiin ja erityisesti Tukholman seudulle. RKP:lle on tärkeää pitää yhteyttä ulkosuomalaisiin ja siksi olemme jo pitkään järjestäneet Tukholmassa eri tilaisuuksia, . Nyt otamme askeleen pidemmälle perustamalla paikallisyhdistyksen, Henriksson sanoo. 

– Emme saa unohtaa, että monet ulkomailla asuvat suomalaiset ovat edelleen kiinnostuneita siitä mitä Suomessa tapahtuu, ja he haluavat myös osallistua suomalaiseen poliittiseen keskusteluun. RKP:lle on tärkeää, että voimme tarjota foorumin Ruotsissa asuville suomalaisille. Siksi olemme nyt perustaneet tämän uuden yhdistyksen.

Ruotsissa asuu nykyään yli 100 000 äänioikeutettua Suomen kansalaista. Heistä yli 20 000 on ruotsinkielisiä suomalaisia.

– Vaikka ulkomailla asuvien suomalaisten määrä on suhteellisen suuri, heidän mahdollisuutensa osallistua suomalaiseen poliittiseen keskusteluun ei ole yhtä suurta. Etäisyys koti-Suomeen on luonnollisesti vaikuttava tekijä. Haluamme nyt olla mukana tuomassa suomalaista politiikkaa hieman lähemmäksi heitä, tässä tapauksessa Tukholmaan, Henriksson toteaa.

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen tavoite on tehdä äänissä mitattuna kaikkien aikojen paras eduskuntavaalitulos. Tähtäimessä on vähintään 5 prosentin kannatus sekä edustus kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä.

 

Rehn-Kivi: Nyt on aika ryhtyä päättäväisiin toimiin sosiaali- ja terveydenhuollon voimavarojen turvaamiseksi!

Eduskunta on tänään aloittanut palautekeskustelun ensi vuoden talousarviosta, joka monessa suhteessa keskittyy sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen rahoitukseen. Veronica Rehn-Kivi (RKP), kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan varajäsen, piti ryhmäpuheenvuoron ruotsalaisen eduskuntaryhmän puolesta ja käsitteli useita ajankohtaisia aiheita, kuten kasvavaa valtionvelkaa, energiakriisiä ja maatalouden vaikeaa tilannetta, mutta tietenkin myös tärkeää terveydenhuoltoa. Rehn-Kivi, joka on myös eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, oli tyytyväinen lisämäärärahoihin hyvinvointialueiden rahoituksen turvaamiseksi, mutta vaati samalla rahoituksen seurantaa, jotta maamme hoidon taso voidaan taata.

Lue edellinen artikkeli

Euroopan parlamentti hyväksyi nopeammat lupaprosessit uusiutuvalle energialle

Euroopan parlamentti äänesti keskiviikkona uusiutuvan energian laitosten rakentamisen nopeutettujen lupaprosessien puolesta. Tämä lisäys uusiutuvan energian direktiivin käsittelyyn on osa REPowerEU-suunnitelmia tulla riippumattomaksi Venäjän energiasta. Uusiutuvan energian infrastruktuurin nopeammalla laajentamisella on erittäin suuri rooli pyrkimyksissä nopeaan omavaraisempaan energiantuotantoon samalla kuin se auttaa EU:ta saavuttamaan ilmastotavoitteensa.

Lue seuraava artikkeli