Euroopan parlamentti hyväksyi nopeammat lupaprosessit uusiutuvalle energialle

Euroopan parlamentti äänesti keskiviikkona uusiutuvan energian laitosten rakentamisen nopeutettujen lupaprosessien puolesta. Tämä lisäys uusiutuvan energian direktiivin käsittelyyn on osa REPowerEU-suunnitelmia tulla riippumattomaksi Venäjän energiasta. Uusiutuvan energian infrastruktuurin nopeammalla laajentamisella on erittäin suuri rooli pyrkimyksissä nopeaan omavaraisempaan energiantuotantoon samalla kuin se auttaa EU:ta saavuttamaan ilmastotavoitteensa.

Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/Renew) on toiminut direktiivin ympäristövaliokunnan pääneuvottelijana ja on siten myös ollut neuvottelemassa suurta osaa parlamentin nyt hyväksymästä lisäyksestä direktiiviin. Torvalds korostaa direktiivin vaikutusta pidemmässä juoksussa aikoina, jolloin tilapäiset kriisitoimenpiteet ovat välttämättömiä mutta niiden on pysyttävä nimenomaan väliaikaisina.

– Viimeisimmät neuvoston hyväksymät kriisitoimenpiteet ovat välttämättömiä energiakriisin selvittämiseksi lyhyellä aikavälillä, mutta tarvitsemme direktiivin, joka luo uskoa ja selkeyttä tulevaisuuteen pidemmällä aikavälillä. Tämä äänestystulos oli tärkeä askel kohti tällaista direktiiviä, Torvalds sanoo.

Uusiutuvan energian direktiiviä koskeva lainsäädäntötyö on energiakriisin vuoksi edennyt erikoisella tavalla. Parlamentti neuvotteli ja hyväksyi kantansa direktiiviin jo syyskuussa, mutta joutui Venäjän hyökkäyssodan seurauksena neuvottelemaan myös nyt hyväksytyn muutoksen, joka nostetaan seuraavaksi mukaan komission ja neuvoston kanssa käytäviin direktiivin kolmikantaneuvotteluihin.

 

Historiallinen päivä: RKP perustaa yhdistyksen Tukholmaan

RKP:n perinteinen joulutapahtuma Tukholmassa järjestettiin keskiviikkoiltana. Tilaisuudessa RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kertoi, että RKP on juuri perustanut uuden yhdistyksen: Tukholman RKP:n.

Lue edellinen artikkeli

Varsinais-Suomen RKP:llä oli viimeinen valtuustokokous hyvinvointialueella tältä vuodelta – Yhdessä eteenpäin!

Keskiviikkona Varsinais-Suomen hyvinvointialueella oli viimeinen valtuustokokous tältä vuodelta. Kokouksessa käsiteltiin hyvinvointialueen ensi vuoden budjetti ja investointisuunnitelma vuosille 2024-2027. Sen lisäksi valittiin edustajat kolmeen uuteen jaostoon: henkilöstöjaosto, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto sekä järjestämisjaosto. Näiden lisäksi valittiin edustajat neljään lautakuntaan, jotka ovat: TYKS/ sairaalapalvelulautakunta, Sote-palvelulautakunta, ikääntyneiden palvelulautakunta ja pelastuslautakunta. Muutokset jotka koskevat jaostoja ja lautakuntia sisältyvät suunniteltuun organisaatiouudistukseen. Uudistus tuo jaostoille ja lautakunnille paremmat mahdollisuudet vaikuttaa päätöksentekoon, kun niillä on vuodenvaihteen jälkeen myös budjettivastuu.

Lue seuraava artikkeli