Hyvä, että ministereitä tulee lisää, mutta miksi vasta nyt?

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin pitää hyvänä sitä, että hallitus vihdoin on ymmärtänyt ministereiden määrän olevan liian pieni, ja on valmis kasvattamaan määrää.

Wallinin mukaan ei ole koskaan väärin muuttaa mielipidettä, kun huomaa tehneensä virhearvion.

– Kysymys kuuluu kuitenkin miksi hallitus ei lainkaan halunnut kuunnella meitä, jotka jo keväällä 2015 hallituksen muodostamisen yhteydessä varoitimme pääministeriä siitä, että liian vähäinen ministerien määrä voi johtaa epäinhimilliseen työmäärään joidenkin osalta. Hallituksen työmäärähän ei ole vähentynyt, pikemminkin päinvastoin. Hallitus kuitenkin valitsi leikitellä ministerien jaksamisella, mikä viimeistään nyt työ- ja oikeusministerin sairausloman myötä osoittautui vastuuttomaksi, sanoo Wallin.

– Toinen kysymys on miksi hallitus nyt yhtäkkiä on tullut siihen tulokseen, että ministereiden määrää tulee lisätä? Vain muutama viikko sitten lainsäädännön laadusta käydyn keskustelun yhteydessä pääministeri Sipilä totesi, että nykyisellä määrällä tullaan toimeen. Mutta kun perussuomalaisten puheenjohtajavaihdos selvisi ja väistyvä puheenjohtaja haluaa jatkaa hallituksessa, tulikin yhtäkkiä kiire ajatella toisin. Hallituksen takinkäännöksen aikaansai siis puoluepolitiikka, eikä huoli hallituksen toimintakyvystä.

Wallin on samaa mieltä pitkäaikaisen pääministerin (1995-2003) Paavo Lipposen kanssa, että Suomen kaltainen maa tarvitsee ennemmin enemmän kuin vähemmän ministereitä, jotta kontaktipinnat EU-komissioon ja muiden eurooppalaisten maiden kollegoihin voidaan maksimoida. Olisimme toivoneet, että myös tämä olisi ollut yksi Sipilän hallituksen motiiveista palata normaalitilaan hallituksen koon suhteen.

Työmarkkinoita uudistettava inhimillisesti

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson painottaa ihnimillisten toimenpiteiden tärkeyttä työmarkkinoita uudistaessa

Lue edellinen artikkeli

Laadukasta lähituotettua ruokaa

RKP:n valtuustoryhmä Kirkkonummella jättää tänään aloitteen vastuullisen ja kestävän ruoan hankinnasta. Kansanedustaja Anders Adlercreutz on aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja.

Lue seuraava artikkeli