Ida-Maria Skytte Anna-Maja Henrikssonin eduskunta-avustajaksi

Ida-Maria Skytte (23) on oikeusministeri, Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin uusi eduskunta-avustaja. Skytte on valtiotieteiden kandidaatti ja kotikuntansa Mustasaaren kunnallispoliitikko. Viimeisen puoli vuotta hän on työskennellyt Lontoossa Liberal Internationalin harjoittelijana.

– Olen todella innoissani saadessani työskennellä Rkp:n puheenjohtajalle eduskunnassa. Olen kiitollinen ja iloinen mahdollisuudesta saada jatkaa työtä minulle tärkeän aiheen eli politiikan parissa, Skytte sanoo. 

Skytte aloittaa työnsä eduskunnassa 3. helmikuuta. Hän painottaa, että pyrkii jatkossakin olemaan aktiivinen ja sitoutunut kunnallispolitiikkaan Pohjanmaalla, vaikka työni onkin Helsingsissä.

Skyten edeltäjä Christoffer Ingo aloitti vuodenvaihteessa Österbottens svenska lantbrukssällskapin palveluksessa.  

Tasa-arvoinen työelämä edistää työllisyyttä

Kuluneen viikon aikana sekä yhdenvertaisuusvaltuutettu, tasa-arvovaltuutettu että lapsiasiavaltuutettu ovat nostaneet esille työelämässä tapahtuvan syrjinnän kielteiset vaikutukset työllisyyteen. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin mukaan työ tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta tulisi kulkea käsi kädessä työllisyystavoitteiden kanssa.

Lue edellinen artikkeli

Ilmastonmuutoksen torjunta on mahdollisuus

Hallituspuolueet esittelivät kokouksessaan Vuosaaressa tänään tiekartan hiilineutraalin Suomen 2035 puolesta. Rkp:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen, että hallitus nyt perustaa ilmastorahaston ja käynnistää oikeudenmukaisen energiaverouudistuksen.

Lue seuraava artikkeli