Ilmastonmuutoksen torjunta on mahdollisuus

Hallituspuolueet esittelivät kokouksessaan Vuosaaressa tänään tiekartan hiilineutraalin Suomen 2035 puolesta. Rkp:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen, että hallitus nyt perustaa ilmastorahaston ja käynnistää oikeudenmukaisen energiaverouudistuksen.

– Suomi on maailman ensimmäisiä hiilineutraaliuteen sitoutuneita valtioita. Se tarkoittaa sitä, että päästöjen ja niin kutsuttujen hiilinielujen on oltava yhtä suuria. Meidän on vähennettävä päästöjä ja kasvatettava nieluja, Henriksson sanoo.
– Meidän tehtävämme päättäjinä on luoda edellytyksiä ja kannustaa kansalaisia ja yrityksiä tekemään ilmaton kannalta kestäviä valintoja. Teollisuuden sähköveron alentaminen EU:n minimitasolle on tärkeä toimenpide, joka parantaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Se on myös ollut elinkeinoelämän ykköstavoite. Me voimme tehdä ilmastonmuutoksen torjunnasta menestystarinan.

Henriksson painottaa myös tutkimuksen, kehityksen ja innovaatioiden tärkeyttä.
– Suomessa on yksi maailman parhaiten koulutetuista kansoista. Se on myös huomattava etu, kun etsimme ratkaisuja ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi, hän sanoo,

Hallitus perustaa ilmastorahaston, joka tulee keskittymään ilmastonmuutoksen torjuntaanvauhdittamalla teollisuuden vähähiilisyyttä. Kiertotalous, cleantech ja energiatehokkuus ovat kaikki tärkeitä tekijöitä hiilineutraalin Suomen kannalta.
– Liikenne on vastuussa suuresta osasta päästöjä, mutta autokantamme uudistaminen on tehtävä oikeudenmukaisella tavalla. Esimerkiksi biokaasu tarjoaa kestävän vaihtoehdon nykyisille polttoaineille.

Ida-Maria Skytte Anna-Maja Henrikssonin eduskunta-avustajaksi

Ida-Maria Skytte (23) on oikeusministeri, Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin uusi eduskunta-avustaja. Skytte on valtiotieteiden kandidaatti ja kotikuntansa Mustasaaren kunnallispoliitikko. Viimeisen puoli vuotta hän on työskennellyt Lontoossa Liberal Internationalin harjoittelijana.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz jatkaa ruotsalaisen eduskuntaryhmän johdossa

Kansanedustaja Anders Adlercreutz on uudelleenvalittu ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Eduskuntaryhmä järjestäytyi tiistaina alkaneiden valtiopäivien johdosta.

Lue seuraava artikkeli