Ingo, Norrback ja Ollikainen: Tarvitsemme turkistarhausta Suomessa

Eduskunta käsitteli tänään täysistunnossaan kansalaisaloitetta Turkistarhaus historiaan. Kansalaisaloitteessa vaaditaan turkistarhauksen kieltämistä sekä kansallisen suunnitelman laatimista sen lopettamiseksi. Kansalaisaloitteen käsittelyssä olivat läsnä turkiselinkeinoa kannattavat kansanedustajat Anders Norrback (RKP), Mikko Ollikainen (RKP) ja Christoffer Ingo (RKP).

Suomen turkisteollisuus on maaseutuelinkeino, joka työllistää tuhansia ihmisiä ja on tärkeä osa Suomen taloutta. Keskustelun aikana kansanedustaja Mikko Ollikainen korosti alan merkitystä erityisesti Pohjanmaan alueella.

– Pohjanmaalla turkiselinkeino on tärkeä perinne, jolla on alueelle ja koko Suomelle suuri taloudellinen merkitys. Turkisteollisuuden kieltäminen olisi suora takaisku maakunnalle ja koko Suomelle. Varsinkin tässä taloustilanteessa meidän on kannustettava yrittäjyyteen – ei kieltää toimivia elinkeinoja, Ollikainen sanoo.

Vahva vientiteollisuus on tärkeä Suomen taloudelle, koska se luo työpaikkoja, edistää kasvua ja tuottaa tuloja yhteiseen kassaamme. Kansanedustaja Ingo halusi tämänpäiväisessä keskustelussa korostaa turkisteollisuuden vahvaa vientiluonnetta.  

– On harmi, että joudumme yhä käymään keskustelua, jossa kyseenalaistetaan vuosien varrella Suomeen miljardeja euroja tuonut toimiala. Vasta viime viikolla Vantaalla myytiin 105 miljoonan euron arvosta nahkoja. Tämä on rahaa, jota Suomi tarvitsee ja josta meidän täällä eduskunnassa pitäisi olla kiitollisia. Jokainen euro meni vientiin”, sanoo Ingo

Suomen turkisteollisuus on jo nyt yksi maailman parhaiten säännellyistä ja vastuullisimmista teollisuudenaloista eläinten hyvinvoinnin kannalta. Kansanedustaja Anders Norrback korostaa puheenvuorossaan, että Turkisteollisuuden lakkauttaminen Suomessa ei merkitsisi markkinoiden katoamista. 

– Meillä on sekä kansallisen että EU:n lainsäädännön tukemana tiukat vaatimukset siitä, miten eläimiä tulisi pitää ja hoitaa. Siksi lakkauttamisen sijaan meidän tulisi keskittyä jatkamaan turkistarhauksen kehittämistä ja parantamista, erityisesti huomioiden kestävyyttä ja eläinten hyvinvointia.

Markus Blomquist valittu RKP Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajaksi

RKP Varsinais-Suomi on ylimääräisessä piirikokouksessaan 18.9 valinnut Markus Blomquistin, Turku, piirin puheenjohtajaksi. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Laura Wickström Korppoosta.

Lue edellinen artikkeli