Itsepäinen ja lyhytnäköinen hallitus työllistää eduskuntaa

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson moittii hallitusta piittaamattomuudesta Vaasan keskussairaalan ympärivuorokautisen päivystyksen kysymyksessä.

– Viime joulukuussa eduskunnalla oli hyvä tilaisuus tehdä hyvä ja kaikkia tyydyttävä päätös, ja antaa sekä Vaasan että Seinäjoen keskussairaalalle täysi ympärivuorokautinen päivystys. Kuitenkin hallitus oli itsepäinen ja lyhytnäköinen, kun Vaasassa hyvin toimivaa kaksikielistä keskussairaalaa ei nostettu täyspäivystyssairaaloitten joukkoon, Henriksson sanoo.

– Miksi sitten on tärkeää, että Vaasa kuuluu näiden sairaaloiden joukkoon? Yksinkertainen vastaus on, että työllistymisasteen ja positiivisten väestöpohjallisten tulevaisuusnäkymien ansioista Pohjanmaan maakunta on yksi maan elinvoimaisimmista. Vaasan keskussairaalan hoitotulokset ovat myös jatkuvasti olleet korkealla tasolla. Pohjanmaa on lisäksi ainoa maakunta, jossa kieliryhmät ovat yhtä suuria. Siksi kaksikielinen keskussairaala on luonnollinen ja äärimmäisen tärkeä asia.

Henrikssonin mukaan hallituksen piittaamattomuus faktoista on johtanut siihen, että eduskunta nyt joutuu ottamaan asiaan uudelleen kantaa – nyt kansalaisaloitteen ja saman sisältöisen lakialoitteen muodossa.

Torvalds: Esteettömyys luo osallisuutta

Tänään vietetään kansallista esteettömyyspäivää. Kehitysvammaisten vaikuttamisjärjestö FDUV:n entinen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Nils Torvalds painottaa kaikkien yhdenvertaista osallisuutta yhteiskuntaan.

Lue edellinen artikkeli

Rahanpesun ja veropaon vastaista työtä priorisoitava

EU-komission tulee nykyisen rahanpesun vastaisen direktiivin mukaan olla vastuussa ja ylläpitää listaa maista, joita voidaan pitää rahanpesun osalta korkean riskin maina.

Lue seuraava artikkeli