Torvalds: Esteettömyys luo osallisuutta

Tänään vietetään kansallista esteettömyyspäivää. Kehitysvammaisten vaikuttamisjärjestö FDUV:n entinen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Nils Torvalds painottaa kaikkien yhdenvertaista osallisuutta yhteiskuntaan.

– Tuntuu turhalta, että kansallisen esteettömyyspäivän kaltaista päivää edelleen tarvitaan. Yhteiskuntamme tulisi olla rakennettu siten, että ketään ei suljeta ulkopuolelle vammaisuuden tai kehitysvamman takia. Esteettömyys ei tarkoita ainoastaan laitteita tai fyysisiä apuvälineitä, vaan myös asennetta, jonka mukaan kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia, Torvalds sanoo.

FDUV:n mukaan esimerkiksi selkokielinen tai vaihtoehtoinen viestintä on ratkaisevaa kehitysvammaisten henkilöiden yhteiskuntaan osallistumisen kannalta.

Adlercreutz: Kiitos ministeri Soini, että tuette ympäristöä!

Kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz kiittää ulkoministeri Soinia hänen voimakkaasta kannanotostaan ilmastosopimuksen puolesta samalla, kun Suomen kaksivuotinen kausi Arktisen neuvoston puheenjohtajana eilen alkoi.

Lue edellinen artikkeli

Itsepäinen ja lyhytnäköinen hallitus työllistää eduskuntaa

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson moittii hallitusta piittaamattomuudesta Vaasan keskussairaalan ympärivuorokautisen päivystyksen kysymyksessä.

Lue seuraava artikkeli