Johannes Lith europarlamentaarikko Nils Torvaldsin erityisavustajaksi

KTM, FM. Johannes Lith on monen pätevän hakijan joukosta valittu uudeksi erityisavustajaksi Nils Torvaldsin tiimiin. Lith aloittaa työnsä Brysselissä 15.1.2021 ja hänen vastuualueina tulee olemaan muun muassa viestinntä ja lehdistöyhteydet.

– Olen iloinen tästä hienosta vahvistuksesta tiimiimme Brysselissä. Johanneksen EU-tuntemus ja kokemus tulee olemaan suureksi hyödyksi tulevaisuuden haasteita ratkaistaessa, Europarlamentaarikko Nils Torvalds sanoo.

– Euroopan parlamenttiin tulee kevään aikana käsittelyyn paljon lainsäädäntöehdotuksia ja suurin osa on tavalla tai toisella yhteydessä ilmastopolitiikkaan, mikä vaikuttaa suuresti työhöni keskustaliberaalin parlamenttiryhmämme Renewn koordinaattorina. Minulle on erittäin tärkeää viestiä  työstämme Brysselissä, Torvalds jatkaa. Odotamme,  että työ parlamentissa pääsisi jatkumaan uudenlaisissa normaalioloissa kevään aikana.

– Aloitan innolla työt  osaavassa tiimissä tärkeidenkysymysten kanssa, jotka vaikuttavat kaikkien EU-kansalaisten arkeen ja elämään.

Nils Torvaldsin työtä mm. ilmastopolitiikan saralla seuranneet tuntevat hänen hyvän maineensa niin Suomessa kuin Brysselissä. Euroopan parlamentin päätöksien vaikutuksesta niin kansalliseen kuin alueelliseen ja paikalliseen politiikkaan ei kuitenkaan tänä päivänä tunneta tarpeeksi laajamittaisesti  ja siihen haluan vaikuttaa, Johannes Lith sanoo.

Johannes Lith toimii tällä hetkellä projektipäällikkönä Lapin liitolla Brysselissä ja aikaisemmin hän on työskennellyt niin Kuntaliiton Brysselin toimistolla kuin European Liberal Forumilla. Nils Torvaldsin  tiimiin kuuluu tällä hetkellä Alexander Lång, Minna Österholm ja Elisabet Rantschukoff. 

Henriksson: RKP kuntavaaleihin ennätyssuuressa osassa maata

RKP:llä on tavoitteena tehdä äänimäärän suhteen parhaat kuntavaalit koskaan ja saavuttaa yli 5 % kannatus. Puolue jatkaa kasvuaan ja tulee asettamaan ehdokkaita ehdolle vähintään 60 kunnassa ja suuremmassa osassa Suomea kuin koskaan aikaisemmin.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Sote-uudistus tehdään ihminen keskiössä

Hallitus antoi tänään sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen ison lakipaketin eduskunnalle.

Lue seuraava artikkeli