Johannes Wilson Ollikaisen eduskunta-avustaja

RKP:n kansanedustaja Mikko Ollikainen (RKP) on valinnut 25-vuotiaan Johannes Wilsonin eduskunta-avustajakseen. Wilson on Ollikaisen tavoin kotoisin Maalahdessa. Wilson on opiskellut kansainvälisiä suhteita Malmön yliopistossa sekä mediaa ja viestintää Lundin yliopistossa sekä Eurooppapolitiikkaa Ranskassa.

Wilson toimi keväällä RKPn vaaliavustajana Pohjanmaalla. Aikaisemmin hän työskennellyt Pohjoismaisen työmarkkinoinnin parissa Norjassa ja ennen sitä myynnin parissa Kööpenhaminan lentokentällä.

Opiskelujen ja työn lisäksi Wilsonilla on laajaa kokemusta yhteiskuntavaikuttamisesta, ruohonjuuritasolta eurooppalaiseen tasoon, esimerkiksi Svensk Ungdomin ja Euroopan nuorisofoorumin kautta.

–  Tärkeä osa eduskuntatyötä koostuu yhteydenpidosta oman maakunnan eri toimijoihin. On myös tärkeä tietää millaisessa arjessa valitsijat elävät.  Koska Johannes toimi eduskuntavaalien aikana vaaliassistenttina Pohjanmaalla hän tuntee alueen tämänhetkisen poliittisen ilmapiirin hyvin. Tästä on suurta hyötyä tulevassa eduskuntatyössä, Ollikainen sanoo.

Henriksson: Hallitus tekee mittavia liikenneinvestointeja


RKP:n puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen, että hallituksen lisätalousarviossa panostetaan tärkeisiin liikennehankkeisiin.

Lue edellinen artikkeli

Ministerit Henriksson ja Blomqvist kiertävät ensi viikolla kirjastoissa keskustelemassa hallitusohjelmasta


Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vierailee ensi viikolla kirjastoissa. Vierailun aikana keskustellaan hallitusohjelmasta ja yleisöllä on mahdollisuus esittää ministereille kysymyksiä ja kommentoida hallitusohjelmaa. Keskustelutilaisuudet ovat kaikille avoimia.

Lue seuraava artikkeli