Henriksson: Hallitus tekee mittavia liikenneinvestointeja

RKP:n puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen, että hallituksen lisätalousarviossa panostetaan tärkeisiin liikennehankkeisiin.

– Hyvät liikenneyhteydet ovat Suomen kaltaisessa maassa perusedellytys. Toimivat liikenneyhteydet ja infrastruktuuri ovat tärkeitä sekä kotimaiselle elinkeinoelämälle että viennille. Siksi olen erittäin iloinen siitä, että hallitus nyt määrätietoisesti panostaa tärkeisiin liikennehankkeisiin jotka voidaan käynnistää heti, Henriksson sanoo.

– Kotimaista metsäteollisuutta ja koko Pietarsaari-Kokkola-aluetta ajatellen Idensalmi-Ylivieskan radan sähköistäminen on erittäin tervetullutta. Parannukset jotka tehdään Tampereen ja Seinäjoen väliselle radalla sekä Kokkola- Pietarsaari (Pännäinen) rataosuudelle ovat myös erittäin positiivisia. Olen myös erittäin iloinen siitä, että rantarata Helsingin ja Turun välillä parannetaan. Tällä on suuri merkitys Länsi-Uudenmaan asukkaille.

Rinteen hallitus pääsi tänään yhteisymmärrykseen vuoden 2019 toisesta lisätalousarviosta.

Ministeri Blomqvist: Rantarata esillä lisätalousarviossa

Hallitus päätti vuoden toisesta lisätalousarvioesityksestä. Hallitus esittää muun muassa lisämäärärahaa perusvälypidolle, väyläverkolle ja liikennehankkeille. Mukana investoinneissa on esimerkiksi Helsingin ja Turun välisen rantaradan peruskorjaus.

Lue edellinen artikkeli

Johannes Wilson Ollikaisen eduskunta-avustaja

RKP:n kansanedustaja Mikko Ollikainen (RKP) on valinnut 25-vuotiaan Johannes Wilsonin eduskunta-avustajakseen. Wilson on Ollikaisen tavoin kotoisin Maalahdessa. Wilson on opiskellut kansainvälisiä suhteita Malmön yliopistossa sekä mediaa ja viestintää Lundin yliopistossa sekä Eurooppapolitiikkaa Ranskassa.

Lue seuraava artikkeli