Jyväskylän Keskusta ja Jyväskylän RKP solmivat vaaliliiton 23.10.2020 kevään kuntavaaleihin 2021.

Jyväskylän valtuustossa on 67 valtuutettua. Nykyisessä valtuustossa Keskustalla on 11 paikkaa. Vaaliliiton tavoitteena on saada useampi lisäpaikka vuoden 2021 uudessa valtuustossa.

– Keskusta lähtee hyvillä mielin vaaliliittoon. Meillä on hyviä kokemuksia vaaliliitosta RKP:n kanssa aikaisemmalta valtuustokaudelta, toteaa Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Aimo Asikainen.

– Olen tyytyväinen, että yhteistyömme saa taas jatkumon koska seuraavat vuodet tulevat olemaan haasteellisia niin, talouden kuin palveluiden osalta. Yhteistyössä on voimaa, toteaa Keskustan Jyväskylän valtuustoryhmän puheenjohtaja Jari Colliander.

– Jyväskylän RKP:n tavoitteena on ollut asettaa ehdokkaita tulevissa kuntavaaleissa ja tuntuu hyvältä, että meillä on nyt vaaliliitto Keskustan kanssa. Olemme todenneet viime vaalien perusteella, että meille löytyy kannatusta Jyväskylässä. RKP:llä on jo kaksi nimettyä ehdokasta. Ehdokasasettelu on hyvässä käynnissä ja katsomme tulevaa yhteistyötä hyvällä mielin, sanoo Sanna Honkonen Jyväskylän RKP:n puheenjohtaja.

Vaaliliiton tavoitteena on taata toimivat peruspalvelut, lisätä elinvoimaa työllisyyden, yrittäjyyden, toimivien liikennejärjestelyjen sekä turvallisen asuinympäristön kautta. Keskusta ja RKP haluaa olla vaikuttamassa seutukunnan yhteistyöhön, jotta maakuntamme voi pitää huolta kaikista ja rakentaa valoisampaa tulevaisuutta.

Rehn-Kivi: Harvinaista sairautta sairastavien potilaiden lääkkeiden saatavuus varmistettava.

Tänään järjestetyssä webinaarissa ”Harvinaisten sairauksien hoito Suomessa: onko hoitoa, onko lääkkeitä?” keskusteltiin lääkkeiden saatavuudesta potilaille, joilla on harvinainen sairaus. Tilaisuuden vetäjänä toimi kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP), joka jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen aikaisemmin tänä vuonna. Lääkekorvausjärjestelmän tehtävänä on turvata sairauden hoidossa tarpeelliset avohoidon lääkkeet kohtuullisin kustannuksin. Harvinaisten sairauksien osalta tämä ei tällä hetkellä toteudu Suomessa. Webinaariin kutsuttuina asiantuntijoina olivat osastonylilääkäri Mikko Seppänen HUS:in harvinaissairauksien yksiköstä, johtaja Lauri Pelkonen Lääkkeiden hintalautakunta HILA:sta, lastentautien erikoislääkäri Kirsi Malmivaara HUS:ista sekä Leena Virtanen Suomen CF-yhdistyksestä.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Euroopan parlamentissa vihdoin päätös yhteisestä maatalouspolitiikasta

Euroopan parlamentti päättää perjantaina kahden vuoden pitkittyneiden neuvottelujen jälkeen yhteisestä maatalouspolitiikasta vuosille 2021 –2027. – Maanviljelijät ansaitsevat saada tietää millä säännöillä mennään ja toivomme, että maanviljelijöiden hallinnollinen taakka kevenee, europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/Renew) sanoo.

Lue seuraava artikkeli