Kaarinan RKP nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa

Kaarinan RKP nimesi hallituksen kokouksessa ensimmäiset neljä ehdokastaan kevään 2021 kuntavaaleihin.

Nimetyt ehdokkaat ovat Åsa Gustafsson, Charlotta Häggblom, Jouni Marttila ja Ulf Sourander.

Kaarinan RKP:n tavoitteena on lisätä valtuustopaikkojaan ja saamaan edustajia eri lautakuntiin hyvän vaalituloksen perusteella. Puolue on solminut vaaliliton Keskustan ja Kristillisdemokraattien kanssa. Viime kuntavaaleissa RKP sai 573 ääntä Kaarinassa.

– Tuleva vaalikausi tulee olemaan haastava kaupungin talousnäkymien kannalta. Meillä on suuri investointitarve, mutta se on välttämätöntä, sillä tarvitsemme uusia tiloja sekä koululle että päiväkodille. Haluamme olla mukana ja tehdä töitä kestävän talouden eteen, sekä olla osallisena ja panostaa sosiaalisiin palveluihin, sanoo Åsa Gustafsson.

– Seuraavien neljän vuoden aikana on erittäin tärkeää, että RKP on mukana kaupungin päätöksenteossa, kun ruotsinkielisen koulun oppilasmäärät kasvavat ja tarve omalle yläasteelle kasvaa vuosi vuodelta, sanoo Jouni Marttila.

– Haluamme tehdä työtä sen eteen, että kaupunki jatkossakin on edelläkävijä koko maakunnassa. Haluamme tukea ja auttaa yrittäjiä jotka jo löytyvät kaupungista, mutta mahdollistaa myös uusia yrityksiä löytämään paikkansa täältä. Koronapandemia on aiheuttanut kaupungin väestön keskuudessa työttömyyttä, lomautuksia, konkursseja ym. Meidän päätöksentekijöiden tulee paremmin osata tehdä työtä eri tasoilla, koskee se sitten tukeaksemme perheitä tai yrityksiä. Jokaisen ihmisen ja yrityksen tulee kokea, että heidän kotikaupunkinsa tekee kaikkensa jotta paremmat ajat koittavat, Gustafsson lisää.

Kaarinan RKP:n hallitus nimeää seuraavat ehdokkaansa marraskuussa.

Bergqvist: Lauttaliikenne saa enemmän rahaa

Perjantain eduskunnan budjettikeskustelun aikana RKP:n kansanedustaja Sandra Bergqvist oli erittäin tyytyväinen siihen, että maantielauttojen määrärahaa ehdotetaan nostettavan miljoonalla eurolla vuoteen 2021.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Ensi vuoden budjetti panostaa eniten apua tarvitseviin

Eduskunta on tällä viikolla keskustellut hallituksen vuoden 2021 talousarvioesityksestä. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) painotti puheenvuorossaan ennaltaehkäisevän toiminnan merkitystä sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Lue seuraava artikkeli