Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi asettuu ehdolle aluevaaleissa Länsi-Uudellamaalla

Ruotsalaisen kansanpuolueen Uudenmaan piiri on tänään nimennyt ensimmäiset ehdokkaansa aluevaaleihin. Vaaleissa valitaan valtuutettuja tuleviin aluevaltuustoihin, jotka jatkossa vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi on yksi nimetyistä ehdokkaista.

– Minulla on ollut etuoikeus saada osallistua soteuudistustyöhön eduskunnassa kahden kauden ja kahden eri mallin aikana. Olen varsin perehtynyt sekä terveydenhuoltojärjestelmämme haasteisiin että hyväksytyn soteuudistuksen sisältöön. Tiedän, mikä uudistuksessa on hyvää, mikä vaatii parannusta – ja tunnen uudistuksen sudenkuopat, Rehn-Kivi sanoo.

Rehn-Kivi myöntää, että on osittain ongelmallista, että samoilla ihmisillä on monta eri luottamustehtävää monella eri tasolla. Asiantuntemus uudistuksen tavoitteista ja sisällöstä sekä halu puolustaa ja kehittää palveluita koko Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella puhuvat kuitenkin ehdokkuuden puolesta näissä ensimmäisissä vaaleissa. Nyt luodaan suuntaviivat toiminnalle, nyt tehdään päätökset koko palvelurakenteesta ja nimetään virkamiehet.

– Tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään töitä säilyttääkseen ja kehittämään meille tärkeitä palveluita. Ihmisiä, jotka varmistavat, että palvelua saa moitteettomasti myös ruotsiksi, kaikilla tasoilla, perusterveydenhuollosta erityissairaanhoitoon ja lapsineuvolasta saattohoitoon. Siksi olen päättänyt asettua ehdolle aluevaaleissa, Rehn-Kivi sanoo.

Aluevaalit järjestetään 23 tammikuuta 2022.

Henrik Wickström asettuu ehdolle tulevissa aluevaaleissa


Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström lähtee ehdolle tammikuussa pidettäviin aluevaaleihin. Vaalipiirinä toimii Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue koostuen kunnista aina Hangosta Espooseen

Lue edellinen artikkeli

Johan Bardy Kotkasta RKP Yhteispiirin uusi puheenjohtaja


RKP Yhteispiiri kokoontui ylimääräiseen piirikokoukseen Tampereella 26. syyskuuta 2021.

Lue seuraava artikkeli