Henrik Wickström asettuu ehdolle tulevissa aluevaaleissa

Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström lähtee ehdolle tammikuussa pidettäviin aluevaaleihin. Vaalipiirinä toimii Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue koostuen kunnista aina Hangosta Espooseen

-Olen saanut paljon yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat pyytäneet minua lähtemään ehdolle. Tämä on tuntunut todella hyvältä ja moneltakin osalta vetänyt nöyräksi. Koen tietenkin vastuuta lähteä ehdolle puolustamaan hyviä lähipalveluita. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat hyvinvointiyhteiskuntamme ydintä, joten on tärkeää, että meillä on laaja joukko osaavia päättäjiä päättämään näistä asioista, sanoo Wickström.

Aluevaaleissa Wickström aikoo puhua etenkin lähipalveluiden puolesta. Hän haluaa myös aktiivisesti nostaa esiin mielenterveyspalvelut sekä niiden toimivuuden. Arvokas vanhuus ja pienten sairaaloiden toiminnan ylläpitäminen ja kehittäminen ovat Wickströmille myös tärkeitä. 

-Minä lähden siitä, että lähipalvelut toimivat asuit sitten Inkoossa, Hangossa tai Espoossa. Digitalisaatio luo mahdollisuuksia palveluiden kehittämiseen, mutta se ei saa eikä voi korvata fyysisiä palveluita. 

Wickström on kotoisin Inkoosta. Inkoo on Länsi-Uudenmaan pienin kunta asukasluvultaan. Wickström pitääkin tärkeänä, että pienetkin kunnat saisivat edustusta aluevaltuustoon. Tämän eteen hän haluaa lähteä tekemään työtä.

-Ei se helppoa ole, mutta ei myöskään mahdotonta. Mielestäni on tärkeää, että myös pienten kuntien edustajat lähtevät tavoittelemaan valtuustopaikkaa. Toivon ja haluan tehdä töitä sen eteen, että alueen pienimmissä kunnissa eli Inkoossa ja Siuntiossa on edelleen mm. toimiva terveyskeskus, sanoo Wickström. 

Wickström on 27-vuotias valtiotieteiden maisteri Inkoosta. Wickström on toiminut kunnanvaltuutettuna Inkoossa vuodesta 2013 sekä kunnanhallituksen puheenjohtajana vuodesta 2017. Kuntavaaleissa kesällä 2021 Wickström keräsi 750 ääntä Inkoossa ja hän oli näin ollen koko Suomen suhteellinen ääniharava.

Uudenmaan RKP aloitti ehdokasasettelun tuleviin aluevaaleihin vahvoilla listoilla


Uudenmaan RKP kokoontui digitaaliseen ylimääräiseen piirikokoukseen perjantaina 24. syyskuuta. Piirin puheenjohtaja Hanna Lönnfors avasi kokouksen.

Lue edellinen artikkeli

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi asettuu ehdolle aluevaaleissa Länsi-Uudellamaalla


Ruotsalaisen kansanpuolueen Uudenmaan piiri on tänään nimennyt ensimmäiset ehdokkaansa aluevaaleihin. Vaaleissa valitaan valtuutettuja tuleviin aluevaltuustoihin, jotka jatkossa vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi on yksi nimetyistä ehdokkaista.

Lue seuraava artikkeli