Kansanedustajien aloitteessa vaaditaan määrärahoja Kokkola-Pietarsaaren lentoliikenteen tukemiseen

Lentoliikenteellä on tärkeä merkitys Kokkola-Pietarsaaren seudulle ja seudun elinkeinoelämälle.

Lentoliikenteellä on tärkeä merkitys Kokkola-Pietarsaaren seudulle ja seudun elinkeinoelämälle. Valtio voi tukea paikallista lentoliikennettä, jos matka-aika Helsingistä junalla kestää yli kolme tuntia. Kansanedustajat Anna-Maja Henriksson (RKP), Jutta Urpilainen (SDP) ja Peter Östman (KD) vaativat, että ensi vuoden budjettiin varattaisiin 350 000 euroa Kokkola-Pietarsaaren lentoliikenteen tukemiseen.

– Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä palvelee sekä Pietarsaaren että Kokkolan seutua, ja lentokentän kehittäminen on maakunnallisesti tärkeää. Finnairin aamuvuoro Helsingistä perutaan lokakuussa, ja elinkeinoelämälle lentovuoron loppuminen on paha takaisku. Yritysten edustajien on myös tulevaisuudessa päästävä helposti ja nopeasti Eurooppaan ja maailmalle myymään tuotteitaan ja asiakkaiden on päästävä vaivattomasti seudulle – tämä on koko Suomen etu. Pelkkä lentokenttä ei kuitenkaan riitä, myös lentoaikojen ja -reittien on oltava järkeviä. Siksi vaadimme, että valtio antaa tukea lentoliikenteen turvaamiseen, Anna-Maja Henriksson sanoo.

– Kokkola-Pietarsaari-talousalue on merkittävä koko Suomen kannalta muun muassa aktiivisen vientiteollisuutemme takia. Alueemme myönteinen investointi- ja työllisyyskehitys edellyttää kuitenkin toimivia liikenneyhteyksiä ja lentoliikenne on tärkeä osa niitä. Lentovuorojen jatkuva heikentäminen vaikuttaa tietenkin matkustajamääriin, millä taas uusia heikennyksiä on perusteltu. Tämä negatiivinen kierre lentoliikenteen alasajamiseksi on lopetettava ja siihen tarvitaan myös valtiolta aktiivista otetta, vaatii Urpilainen.

– Valtion tulee Finnairin enemmistö-omistajana neuvotella Finnairin kanssa siitä, että se paremmin kuin tällä hetkellä, takaisi myös matkustajien näkökulmasta toimivan syöttöliikenteen, sanoo Östman.

Muun muassa Anna-Maja Henriksson, Jutta Urpilainen ja Peter Östman ovat jättäneet yhteisen talousarvioaloitteen Kokkola-Pietarsaaren lentoliikenteen tukemisesta.

Adlercreutz ja Blomqvist haluavat resursseja Rantaradalle

Rantarata on Länsi-Uudenmaan elinhermo ja tämän takia sen kuntoa tulee ylläpitää ja jatkuvasti parantaa.

Lue edellinen artikkeli

Ruotsalainen eduskuntaryhmä jätti 64 talousarvioaloitetta

Ruotsalainen eduskuntaryhmä on tehnyt perustan vuoden 2019 vaihtoehtobudjetilleen. Ryhmä on jättänyt yhteensä 64 talousarvioaloitetta.

Lue seuraava artikkeli