Karin Cederlöf Uudenmaan RKP:n uusi piirin puheenjohtaja

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Uudenmaan piiri piti piirikokouksensa lauantaina 13. huhtikuuta Sipoossa. Piirikokous valitsi Karin Cederlöfin uudeksi piirin puheenjohtajaksi. Cederlöf on toiminut valtuutettuna Espoossa vuodesta 2021 ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella vuodesta 2022. Cederlöf on myös HUS:n hallituksen jäsen. Cederlöf on koulutukseltaan juristi ja työskentelee ministeriön virkamiehenä. Cederlöf odottaa innolla työn aloittamista piirin puolesta.

– Olen erittäin iloinen ja innostunut saada luotsata Uudenmaan piiriä. Kiitän lämpimästi luottamuksesta, Cederlöf sanoo.

Cederlöf haluaa osaltaan lisätä poliittista keskustelua piirissä ja houkutella toimintaan uusia ihmisiä, sekä ruotsin- että suomenkielisiä. Tulevana vuonna keskitytään tuleviin vaaleihin: kunnallisvaaleihin ja hyvinvointialuevaaleihin, jotka järjestetään vuonna 2025. Hyvinvointialuevaalien kampanjoinnista ja ehdokasrekrytoinnista vastaa piiri.

– Puolueen kannatus ei ole tällä hetkellä tyydyttävällä tasolla. Meidän täytyy terävöittää viestejämme ja ajaa voimakkaasti asioita, jotka ovat äänestäjillemme tärkeitä. Henkilökohtainen tavoitteeni piirin puheenjohtajana on kummassakin vaalissa Uudellamaalla ensi vuoden kahdessa vaaleissa. Jotta voimme onnistua, tarvitsemme koko piirin ja paikallisten aktiivien työpanosta, Cederlöf sanoo.

Cederlöf seuraa piirin puheenjohtajana toiminutta porvoolaista Hanna Lönnforsia.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Kicka Lindroos Sipoosta ja Werner Orre Raaseporista.

Piirikokous valitsi RKP:n Uudenmaan piirin hallitukseen ensi vuodeksi seuraavat henkilöt:

Varsinaiset jäsenet– Varajäsenet
Elin Andersson, PorvooHilding Mattsson, Porvoo
Kristina Lindfors, LoviisaBenita Ekebom-Jönsas, Loviisa
Göran Wallén, LapinjärviSten Lindgren, Myrskylä
Stig Strandberg, JärvenpääJohan Sundholm, Nurmijärvi
Frida Forsblom-Prittinen, VantaaHåkan Sandell, Vantaa
Stefan Stenberg, KauniainenAnna Lena Karlsson-Finne, Kauniainen
Jenny Mäkinen, KirkkonummiPeter Sundelin, Kirkkonummi
Leif Wirtanen, LohjaKim Juntunen, Siuntio
Susanne Kollin, HankoIrene Kvarnström, Inkoo
Otto Långvik, RaaseporiPia Franzén, Raasepori
Ida Flemmich, RKP-Nuoret – Jacob Flemmich, RKP-Nuoret
Solveig Halonen, RKP:n NaisjärjestöTonya Aurto, RKP:n Naisjärjestö
Monica Björkman, Svenska seniorerGustav Båsk, Svenska seniorer

Henrik Meinander asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Viidettä sukupolvea Helsingissä asuva Henrik Meinander asettuu ehdolle Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen ehdokkaana eurovaaleissa. Helsingin yliopiston historian professorina vuodesta 2001 toiminut Meinander on säännöllisesti analysoinut ja kommentoinut Euroopan unionin kehitystä ja haasteita sekä akateemisissa töissään että julkisissa lausunnoissaan. Meinander on aktiivisen ja dynaamisen unionin vankka kannattaja, ja hän pitää erittäin tarpeellisena, että Euroopan parlamentissa on jäseniä, jotka tuntevat muutakin kuin poliittista retoriikkaa ja vaalitaktiikkaa.

Lue edellinen artikkeli

Tomas Björkroth jatkokaudelle RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajaksi

RKP Varsinais-Suomi on piirikokouksessaan Paraisilla 13. huhtikuuta 2024 valinnut puheenjohtajiston ja hallituksen vuodelle 2024–2025. Paraisilta kotoisin oleva Tomas Björkroth valittiin jatkokaudelle piirin puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajina jatkavat myös Markus Blomquist Turusta ja Roger Hakalax Kemiönsaarelta.

Lue seuraava artikkeli