Keskustelu poliittisesta viiteryhmästä on saanut liian suuret mittasuhteet

On ikävää, että jotkut puolueet Pohjanmaalla kokevat jääneensä viiteryhmän ulkopuolelle, mutta he ovat itse olleet mukana tekemässä päätöstä maakuntahallituksen kokouksessa viime vuoden huhtikuussa siitä, että nimitetään yksi henkilö kuntaa kohden.

– Ei ole kyse mistään vallan keskittämisestä, vaan laajan kunnallisen edustuksen löytämisestä. RKP ei ole asettanut tämän ryhmän, vaan Pohjanmaan liiton maakuntahallitus, sanoo RKP:n Pohjaanmaan piirin puheenjohtaja Martin Norrgård.

– On ikävää, että jotkut puolueet kokevat jääneensä viiteryhmän ulkopuolelle, mutta he ovat itse olleet mukana tekemässä päätöstä maakuntahallituksen kokouksessa viime vuoden huhtikuussa siitä, että nimitetään yksi henkilö kuntaa kohden. Suurimmalla osalla kokouksessa läsnä olleilla luottamushenkilöillä oli muu puoluetausta kuin RKP. Tämän ryhmän asettamisessa kuntien hyvinvointi on ollut keskiössä, eikä puoluepoliittiset voimasuhteet.

– On kuitenkin hyvä, että reaktioita on syntynyt ja kaikki puolueet nyt saavat mahdollisuuden olla mukana. Se on demokraattista ja oikein. Tämä maakunta rakennetaan yhteistyöllä, sanoo piirijohtaja Martin Norrgård.

Martin Norrgård haluaa kuitenkin korostaa, että asian olisi voinut hoitaa siistimmin, ilman median välitystä.

– Koen, että suhteemme muihin puolueihin ovat hyvät. Vaasan kaupunginvaltuuston RKP:n ryhmän puheenjohtajana uskallan väittää, että olisimme taatusti löytäneet ratkaisun aikaisemmin, jos olisi haluttu. Nyt olemme saaneet lukea, että tämä on farssi ja koko ryhmä pitäisi valita uudelleen. Viiteryhmä jolla ei ole suurempaa poliittista valtaa, vaan joka enimmäkseen tulee toimimaan poliittisena keskustelufoorumina. Piirijohtajana toivon, että voimme yhdessä pian istua alas keskustelemaan tulevaisuuden haasteista hyvässä hengessä. Pohjanmaan RKP lähettää kutsun tähän tapaamiseen.

Nylander: Aikooko hallitus tiukentaa rikoslakia raiskauksien kohdalla?

Moni meistä on yllättänyt lainsäädännön puutteista. Asia on korjattava mahdollisimman pian.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Ei lukukausimaksuille

RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonin mielestä on ensiarvoisen tärkeää, että suomalaisten opiskelijoiden korkeakoulutus on jatkossakin maksutonta.

Lue seuraava artikkeli