Koronavirus ei tunne rajoja – eikä meidänkään pitäisi

Kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) ja Johan Kvarnström (SDP) ovat allekirjoittaneet vetoomuksen eurooppalaisen solidaarisuuden puolesta näinä vaikeina aikoina. Vetoomuksen on allekirjoittanut kaikkiaan 42 kansallista päättäjää 25 Euroopan maasta. Allekirjoittajat toteavat vetoomuksessa, että maailma ei ole koskaan ollut niin hyvin varustautunut globaaliin pandemiaan kuin nyt, ottaen huomioon vahvat kansainväliset verkostot ja toimielimet kuten esimerkiksi Maailman terveysjärjestö (WHO).

-Avainsana ”yhdessä” tulee ratkaisemaan sen, miten selviydymme tästä kriisistä. Yhdessä voimme estää viruksen leviämisen huolehtimalla toisistamme ja suojaamalla keskuudessamme olevia haavoittuvimpia ihmisiä. Yhdessä voimme myös voittaa ne taloudelliset haasteet, joita kriisi väistämättä tuo, sanoo Kvarnström.

Allekirjoittajat sanovat yhteisesti sopimassaan tekstissä myös, että yksi keinoista on ollut Euroopan rajojen sulkeminen. Tämä vähentää epidemian mahdollistavaa kontaktipintaa. He huomauttavat, että olisi silti virhe uskoa, että kansallisvaltiot pystyvät yksinään selviytymään maailmanlaajuisista haasteista.

-Jotta voittaisimme viruksen ja sen tuomat sosiaaliset ja taloudelliset haasteet, meidän on vältettävä tuijottamasta pelkästään sitä, mitä tapahtuu täällä meillä. Meidän on työskenneltävä yhdessä pohjoismaiden, Euroopan ja maailman kansalaisina. Jokainen ihminen on yhtä arvokas, sanoo Biaudet.

Adlercreutz: Järki käteen, HUS!

Raaseporin sairaalan yhteispäivystys on vaakalaudalla tulevana maanantaina, kun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallitus kokoontuu käsittelemään asiaa. Kokouksessa tullaan esittämään, että yhteispäivystys lakkautetaan. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on järkyttynyt päätösehdotuksen lyhytnäköisyydestä ja vetoaa hallitukseen, jotta se ei hyväksyisi ehdotusta.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Tärkeitä toimenpiteitä konkurssien ehkäisemiseksi

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin tänään esittämiin toimenpiteisiin, joiden tarkoituksena on helpottaa sekä yksityishenkilöiden että yritysten taloudellista tilannetta

Lue seuraava artikkeli