Korottakaa Soiten henkilökunnan kielilisiä

Maanantain aluevaltuustokokouksessa RKP:n valtuustoryhmä Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella on tehnyt esityksen Soiten henkilökunnan kielilisien korottamisesta.

– Koko ryhmä tukee yksimielisesti tätä esitystä. Kielilisien korottaminen on täysin linjassa Soiten strategian kanssa, jossa olemme todenneet, että meillä pitää olla asiantunteva ja hyvinvoiva henkilöstö ja että yksi strategisista tavoitteista on, että Soite työnantajana olisi houkutteleva ja tarjoaisi modernin rekrytoinnin, sanoo aluevaltuutettu Hans Snellman. 

Tällä hetkellä kielilisiä myönnetään kolmessa eri luokassa henkilön kielitaidon ja sen mukaan, missä määrin työntekijä on halukas käyttämään kieltä työssään. Eri luokkien summat ovat 15 €, 30 € ja 60 € kuukaudessa. RKP ehdottaa esityksessään, että summat nostettaisiin vastaavasti 30 euroon, 60 euroon ja 100 euroon kuukaudessa. 

– Kielilisien korottaminen on henkilöstöllemme tärkeä signaali siitä, että arvostamme heidän osaamistaan. Haluamme, että työntekijämme saavat oikeudenmukaisen korvauksen kielenkäytöstä ja porkkanan kehittää osaamistaan edelleen, Snellman jatkaa. 

– RKP-ryhmässä pidämme erittäin tärkeänä, että hyvinvointialueiden jäsenet saavat jatkossakin hoitoa omalla äidinkielellään ja tämän varmistamiseksi tarvitsemme kielitaitosta henkilöstöä, Snellman sanoo. 

RKP-ryhmä ehdottaa esityksessään lisäksi, että kielilisien myöntämisen edellytyksiä tarkistetaan. RKP:n valtuustoryhmään Soitessa kuuluvat Mats Brandt (ryhmän puheenjohtaja), Magnus Björkgren, Marlen Timonen, Margita Lukkarinen ja Hans Snellman.

 

RKP-ryhmän puolesta, Hans Snellman

Adlercreutz: Uudellemaalle tarvitaan lisää korkeakoulupaikkoja.

Pääkaupunkiseutu näyttelee tärkeää roolia Suomen talouden kehitykselle. Aivovuoto on todellinen ongelma, jota emme voi jäädä katsomaan sivusta. Tarvitsemme Uudellemaalle lisää korkeakoulupaikkoja, sanoo RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutz.

Lue edellinen artikkeli

RKP Varsinais-Suomi jätti ehdokashakemuksen vaalipiirilautakunnalle

RKP Varsinais-Suomi on maanantaina 20. helmikuuta jättänyt ehdokashakemuksen vaalipiirilautakunnalle. RKP lähtee kevään eduskuntavaaleihin täydellä, 17 ehdokkaan listalla.

Lue seuraava artikkeli