Lähtökohdat muuttuvat hallituksesta oppositioon

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Mikaela Nylanderin ja RKP:n puheenjohtajan Carl Haglundin mukaan oli viimeiseen asti auki, jos RKP on mukana Sipilän hallituspohjassa.

Hallitustunnustelija päätyi ratkaisuun, että kolmen puolueen enemmistö riittää.

– Teimme parhaat vaalimme sitten 1991, Sipilä kiitteli meidän poliittisia linjauksiamme, mutta puolueiden muuttuneet valtasuhteet johtivat siihen, että emme päässeet mukaan hallitukseen tällä kerralla, sanoo Nylander.

– Hallitukseen Sipilä olisi voinut valita kaksi vaalivoittajaa, RKP:n ja Vihreät, mutta nyt valittiin mukaan kaksi vaaleissa hävinnyttä puoluetta. Se oli ideologinen valinta. Tämä hallituspohja on vähemmän liberaali ja vähemmän kansainvälinen, sanoo Haglund. RKP ja ruotsalainen eduskuntaryhmä suunnittelevat seuraavaksi oppositiopolitiikkansa strategiaa.

– Teemme vastaisuudessakin yhtä kovasti työtä maan kaksikielisyyden, vähemmistöjen sekä kansainvälisen, avoimen ja vastuullisen Suomen puolesta. Työn lähtökohdat muuttuvat, mutta emme petä äänestäjiämme.

Skolhemsverksamheten på svenska måste tryggas

– Jag är djupt bekymrad över nyheten att skolhemsverksamheten vid Lagmansgården i Pedersöre är hotad, säger Svenska folkpartiets vice ordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP).

Lue edellinen artikkeli

Syrjinnän vastaisen työn on jatkuttava

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson pitää tärkeänä, että syrjinnän vastainen työ jatkuu aktiivisesti myös seuraavat neljä vuotta.

Lue seuraava artikkeli