Syrjinnän vastaisen työn on jatkuttava

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson pitää tärkeänä, että syrjinnän vastainen työ jatkuu aktiivisesti myös seuraavat neljä vuotta.

– Syrjintää on ehkäistävä yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Uusi yhdenvertaisuuslaki antaa aiempaa laajempaa suojaa syrjinnältä. Syrjintä ei kuitenkaan häviä pelkän sääntelyn avulla. Syrjinnän vastainen työ vaatii asennemuutosta yhteiskunnassa ja määrätietoisia toimia. Toivon siksi, että myös tuleva uusi hallitus näkee asian tärkeänä, ja haluaa aktiivisesti jatkaa syrjinnän vastaista työtä, sanoo oikeusministeri Henriksson.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson osallistuu 11.-12.5 Montenegrossa järjestettävään ministeritason IDAHO 2015 Forum kokoukseen, jonka pääteemana on viharikosten torjunta. Tapahtumassa huomioidaan 17.5 vietettävää kansainvälistä homofobian ja transfobian vastaista päivää.

– Jokaisen henkilökohtaisen turvallisuuden varmistaminen on edellytys ihmisoikeuksien toteutumiselle, sanoi oikeusministeri Henriksson pitämässään puheenvuorossa. Uusi yhdenvertaisuuslaki tuli voimaan 1. tammikuuta 2015. Uusi laki antaa aiempaa laajempaa suojaa syrjinnältä. Suoja syrjinnältä on yhtäläinen riippumatta siitä, perustuuko syrjintä etniseen alkuperään, ikään, kansallisuuteen, kieleen, uskontoon, vakaumukseen, mielipiteeseen, terveydentilaan, vammaisuuteen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai muuhun henkilöön liittyvään syyhyn.

Lähtökohdat muuttuvat hallituksesta oppositioon

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Mikaela Nylanderin ja RKP:n puheenjohtajan Carl Haglundin mukaan oli viimeiseen asti auki, jos RKP on mukana Sipilän hallituspohjassa.

Lue edellinen artikkeli

Haglund: Stämpla inte invandrare som kostnad.

Den blivande regeringen tycks ha missat att VATT och andra redan forskat i de ekonomiska kostnaderna kring invandring

Lue seuraava artikkeli